Ny måling: Liberal Alliance får bedste resultat i næsten to år

Emil Helms/Ritzau Scanpix

I en ny meningsmåling står Liberal Alliance til at få deres største vælgeropbakning siden juni 2019.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.net

I sidste uge kunne Indblik bringe historien om, at Liberal Alliance stod til deres bedste resultat i år, og nu er deres opbakning steget yderligere.

Liberal Alliance står derudover, for kun fjerde gang siden valget i 2019, til at få over 3 procent af stemmerne.

For blot 3 uger siden lå Liberal Alliance til at få 1,8 procent af stemmerne, og dengang fortalte partiets partileder til Indblik, at han troede på et comeback.

Siden da har de oplevet en markant fremgang.

I sidste uge stod Liberal Alliance til at få 3,2 procent af stemmerne, og nu står partiet til at få 3,3 procent, hvis der var valg i morgen.

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzaus Bureau.

Socialdemokratiet har desuden oplevet tilbagegang siden sidste uge, hvor de stod til 32,6 procent af stemmerne, og nu står de til 31,3 procent.

I sidste uge stod Radikale Venstre til 3,6 procent af stemmerne, hvilket var deres dårligste resultat i 11 år.

De har dog nu oplevet en smule fremgang, da de i denne uges måling står til 4,1 procent af stemmerne. Dette er dog stadig deres næstdårligste resultat i næsten 6 år.

Venstre er siden sidste uge gået fra 11,5 procent af stemmerne til at få 12,3 procent, og Konservative er derudover faldet. De stod i sidste uge til at få 15,5 procent af stemmerne, hvorimod de i denne uge står til at få 14,9 procent.

Derudover står Kristendemokraterne til at få samme andel af stemmerne, som de gjorde ved valget i 2019. De står altså til at få 1,7 procent af stemmerne.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 3. maj 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.022 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 26. april 2021 til d. 2. maj 2021.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 28,3 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,8 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?