Ny måling: Oppositionen haler ind på rød blok

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]I en ny måling står blå blok til fremgang. Konservative går fortsat frem og står til at blive det største borgerlige parti.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
En dugfrisk måling fra Voxmeter foretaget for Ritzau viser, at de politiske blokke nu nærmer sig hinanden.
Blå blok anføres fortsat af Det Konservative Folkeparti, der i endnu en måling står til en rekordopbakning. 
Partiformand Søren Pape Poulsen og hans kolleger kan nu glæde sig over en vælgeropbakning på hele 14,6 procent.
Samlet står blå blok til 45,1 procent af stemmerne mod rød bloks 54,5 procent. 
Selvom rød blok dermed fortsat er markant foran oppositionen, er det dog en markant fremgang for blå blok på 4,4 procent, hvis man sammenligner med målinger for to måneder siden.
Det skriver Voxmeters analysedirektør Anna Midtgaard Christensen i et tweet.[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]Venstre står i Voxmeter-målingen til blot 12,1 procent, mens regeringspartiet Socialdemokratiet står til at få hele 32,8 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.
Yderligere kan det bemærkes, at Radikale Venstre fortsat er ramt af nedgang i meningsmålingerne efter en længere periode med interne uroligheder og problemer med sager om seksuelle krænkelser.
Partiet står nu til blot 4,4 procent af stemmerne. Det er partiets dårligste måling siden 2017 og en markant nedgang fra de 8,6 procent, som partiet fik ved sidste folketingsvalg.
Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 15. marts 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.032 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 7. marts 2021 til den 14. marts 2021.
Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.
Ca. 29,6 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.
Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget den 5. juni 2019. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,9 procentpoint.
Hvem fra blå blok tror du kan slå Mette Frederiksen ved næste folketingsvalg? Giv dit besyv med i dagens afstemning her.[/vc_column_text][vc_single_image image=”16250″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?