Ny måling: Radikale halveret

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I en ny meningsmåling står Radikale Venstre til at få deres laveste vælgeropbakning i 5 år.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.net

For blot en måned siden stod Radikale Venstre til 5,3% af stemmerne, og på trods af, at det ligger langt under resultatet ved sidste valg, er deres vælgeropbakning styrtdykket yderligere siden.

Den nye måling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau viser, at Radikale Venstre står til at få 4,3% af stemmerne, hvis der er valg i morgen.

Det er deres dårligste vælgeropbakning i 5 år.

Radikale Venstre står dermed til at få halvt så mange stemmer, som de fik ved sidste valg, hvor resultatet altså var 8,6% af stemmerne.

Radikale Venstre har igennem 2019 og et godt stykke ind i 2020 ligget relativt stabilt på omkring 8% af stemmerne, men siden Morten Østergaard trak sig som partiets politiske leder, har partiet oplevet en enorm tilbagegang.

På blot 3 uger efter Morten Østergaard trak sig som politisk leder, dykkede Radikale Venstres vælgeropbakning markant fra 8,5% af stemmerne til 5,1%.[/vc_column_text][vc_single_image image=”18168″ img_size=”full” add_caption=”yes”][vc_column_text]Udover Radikale Venstres tilbagegang står Venstre også til yderligere tilbagegang.

Imens Konservative to uger i streg har ligget på 15,2%, er Venstre faldet fra 12,1% af stemmerne til 11,3% siden sidste uges måling.

Venstres vælgeropbakning er dermed nu mere end halveret ift. resultatet ved sidste valg.

Læs mere om det her.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 19. april 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.024 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 12. april 2021 til d. 18. april 2021.

Voxmeter afdækker i tabellen kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 29,3% af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,8 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?