Ny måling: Rød blok under 50 procent for første gang i over tre år

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

For første gang siden den 19. august 2018, står den samlede røde blok til at få under 50 procent af stemmerne.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Det viser den seneste meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau.

Rød bloks vælgeropbakning har siden august været dalende, og nu står rød blok altså til en vælgeropbakning på under 50 procent.

Den røde blok står nemlig nu til en vælgeropbakning på 49,3 procent, hvilket er et fald på to procentpoint siden sidste uges måling, hvor den stod til at have 51,3 procent af vælgeropbakningen.

Rød og blå blok ligger derfor nu tætter på hinanden, end de hidtil har gjort siden begyndelsen af coronakrisen.

Blå blok har dog ikke overhalet rød blok, da den i den seneste måling står til at have 47,1 procent af vælgeropbakningen, hvilket altså er 2,2 procentpoint lavere end rød bloks.

De resterende 3,6 procent af stemmerne ser samtidig ud til at gå til de øvrige partier, der endnu ikke er opstillingsberettiget. 

Under “Øvrige partier” hører bl.a. Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne, som har indsamlet de nødvendige 20.000 vælgererklæringer, men endnu ikke har ansøgt om at blive opstillingsberettiget.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 25. oktober 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.003 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 18. oktober 2021 til d. 24. oktober 2021.

Voxmeter afdækker kun de personer, der ved, hvad de vil stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Ca. 26,8 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,6 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?