Ny måling: Så mange forældre vil lade deres børn blive vaccineret mod corona

Foto: Shutterstock

Ifølge en ny Megafonmåling vil to ud af tre forældre lade deres børn i alderen 12 til 15 år blive vaccineret mod covid-19.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det skriver TV 2.

I torsdag meddelte Sundhedsstyrelsen, at børn mellem 12 og 15 år vil blive tilbudt en vaccine.

Det kommer dog først til at ske til september, hvilket der er flere grunde til.

Regeringen ønsker bl.a. en smule mere dokumentation for sikkerheden i at vaccinere børn.

– Vi vil gerne have lidt mere data, og det forventer vi at få hen over sommeren, lyder det fra direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm.

Og det er på baggrund af dén meddelelse, at Megafonmålingen blev foretaget.

67 procent siger ja

Målingen fortæller, at 67 procent af de adspurgte forældre regner med, at de vil tillade deres barn blive vaccineret, hvor 16 procent svarer, at de ikke vil tillade det.

Professor og forsker i vaccinedesign og vaccinedistribution ved Københavns Universitet, Camilla Foged, er meget positiv over for den høje procentdel af forældre, der vil lade deres børn blive vaccineret.

– Det synes jeg er meget glædeligt. Det er et højt tal. Familierne har ikke haft særlig lang tid til at tænke over det, så det er da bestemt glædeligt, og jeg tror, at det er et udtryk for, at familier med børn i denne her aldersgruppe er godt og grundig træt af corona, og alle de gener, det medfører for de børn her i form af skolegang, fritidsinteresser og deres sociale liv, siger hun i et interview til TV 2.

[adning id="17957"]

Fik du læst?