Ny måling tyder på blåt flertal

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En ny måling tyder på, at magten er ved at skifte i dansk politik.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk 

Den nyeste Megafonmåling, foretaget for TV 2 og Politiken, viser, at blå blok nu har indhentet rød bloks forspring i antal stemmer.

Faktisk får blå blok flere stemmer end rød blok i den nye måling.

I målingen får blå blok nemlig i alt 50,4 procent af stemmerne, og det er dermed første gang siden før sidste folketingsvalg i 2019, at blå blok får flest stemmer i en Megafonmåling.

Men da blå bloks føring falder inden for den statistiske usikkerhed, kan det ikke definitivt siges, at flertallet er skiftet

Socialdemokratiet er ifølge målingen fortsat det største parti, da de får i alt 23,3 procent af stemmerne. Dette er et fald på næsten 2 procentpoint fra forrige Megafonmåling fra august i år.

Også hos Enhedslisten er der tilbagegang at spore fra sidste måling. Partiet får i den nye måling kun 8,5 procent af stemmerne, mod  10,2 procent i forrige måling.

I blå blok giver Megafonmålingen dog anledning til jubel.

Både Det Konservative Folkeparti og Venstre går nemlig markant frem i den nye måling fra henholdsvis 16,5 til 17,2 procent og 12,6 til 15 procent.

Bl.a. Venstres politiske ordfører Sophie Løhde glæder sig over resultatet i den nye måling.

– Det’ ikke så ringe endda. Blåt flertal i den nye meningsmåling fra Megafon. Og markant fremgang til Venstre. Kom så de blå, skriver hun i et Facebookopslag.

Den nye måling har en statistisk usikkerhed på +/- 3,4 procentpoint. 

Det vil sige, at når blå blok i denne måling får 50,4 procent af stemmerne, så ligger det korrekte niveau antageligvis et sted mellem 47 og 53,7 procent.

Men med stor sandsynlighed vil det reelle niveau for blå blok ligge tættere på de 50,4 procent end på yderpunkterne.

[adning id="17957"]

Fik du læst?