Ny meningsmåling: Alternativet og LA er ude, Kristendemokraterne er inde

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er udskiftning på vej i Folketinget, hvis man skal tro en ny måling. Få overblikket her.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

I en ny meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzaus Bureau fremgår det, at Alternativet er faldet med 0,3 procentpoint siden sidste måned, hvor partiet stod til at få 0,3 procent af stemmerne.

Dvs., at de nu står til at få 0,0 procent af stemmerne.

Dette er altså et fald på hele 3 procentpoint siden valget i 2019.

Også Liberal Alliance er ramt af yderligere tilbagegang i den seneste måling. Partiet ligger nu til 1,7 procent af stemmerne mod de 2,3 procent, som partiet fik ved sidste folketingsvalg.

På den anden side er Kristendemokraterne gået frem i målingerne. Faktisk står partiet nu til at komme i Folketinget, hvis man skal tro Voxmeter-målingen.

Ved sidste måling stod partiet til at få 1,8 procent af stemmerne, og de er siden da steget med 0,4 procentpoint, hvilket giver dem et resultat på 2,2 procent.

Dette resultat er altså 0,5 procentpoint bedre end partiets resultat ved valget i 2019, hvor Kristendemokraterne fik 1,7 procent af stemmerne.

Foto: Voxmeter for Ritzaus Bureau

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 8. august 2021, baserer sig på telefoninterview med 1.004 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra d. 2. august 2021 til d. 7. august 2021.

Ca. 25,6 procent af de adspurgte var på det pågældende tidspunkt “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “er ikke stemmeberettiget”.

Tallene i parentes angiver forskellen i procentpoint fra folketingsvalget d. 5. juni 2019. Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på plus/minus 2,9 procentpoint.

[adning id="17957"]

Fik du læst?