Østrig indfører nedlukning for ikkevaccinerede borgere

Foto: Leonhard Foeger/Reuters/Ritzau Scanpix

Er du ikke vaccineret mod covid-19, må du i Østrig ikke længere forlade din bolig.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Østrig indfører nemlig fra i dag, mandag, en total nedlukning med udgangsforbud – men kun for de af landets borgere, der ikke er vaccinerede mod covid-19.

Eneste undtagelser fra udgangsforbuddet er f.eks. arbejde, indkøbsture – eller ture til det lokale vaccinationscenter.

Formålet med nedlukningen rettet mod ikkevaccinerede er da også at få flere borgere til at besøge netop vaccinationscentrene. 

– Vi skal hæve vaccineraterne. Den er skamfuldt lav, lyder det således fra Østrigs forbundskansler Alexander Schallenberg i en kommentar til nyhedsbureauet Reuters ifølge TV 2.

65 procent af Østrigs befolkning på ca. 8,9 millioner mennesker er vaccineret mod covid-19.

Det betyder, at de omkring to millioner mennesker i Østrig, der ikke er vaccinerede, fra i dag vil lide under en nedlukning, der fratager dem deres almindelige frihedsrettigheder.

I Østrigs politiske liv er der dog ikke udbredt bekymring over dette vidtgående skridt i arbejdet for at tvinge flere til at vaccinere sig mod covid-19.

Derimod rejser flere politikere, herunder fra kansler Schallenbergs eget parti, bekymring om, hvordan nedlukningen skal håndhæves.

Schallenberg oplyser dog ifølge nyhedsbureauet AP, at politiet er blevet instrueret i at undersøge, om folk, der bevæger sig rundt udendørs, har vaccinationspapirerne i orden.

Er det ikke tilfældet, vanker der bøder på op mod 11.000 danske kroner.

Børn under 12 år og folk, der for nyligt har været smittet med coronavirus er dog undtaget fra den vidtgående nedlukning, selvom de ikke er vaccinerede mod covid-19.

[adning id="17957"]

Fik du læst?