Opinion: Bevar forsvarsforbeholdet – i Danmark skal danskerne bestemme!

Nationalt kompromis om dansk sikkerhedspolitik underskrives i Statsministeriet i København, søndag den 6. marts 2022. Udover statsminister Mette Frederiksen deltager Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, SF's formand Pia Olsen Dyhr, Radikales formand Sofie Carsten Nielsen og Det Konservative Folkepartis formand Søren Pape Poulsen. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Det er usmageligt, at de sædvanlige magtpartier bestående af Socialdemokratiet, Radikale, Venstre og Konservative udnytter krigen i Ukraine til at blande vores forpligtelse til at leve op til NATO’s to procents-krav sammen med at afskaffe vores EU-forsvarsforbehold, skriver Nye Borgerliges Claus Bøgh Svenningsen i dette debatindlæg.

Af Claus Bøgh Svenningsen, folketingskandidat i Københavns Omegns Storkreds og kommunalbestyrelsesmedlem i Lyngby-Taarbæk Kommune, Nye Borgerlige

Hvis du ligesom jeg er træt af, at EU bestemmer mere og mere lovgivningen i Danmark, senest eksemplificeret med danskernes barselsregler, som nu dikteres fra Bruxelles, så tænk blot hvordan du vil have det, hvis det bliver muligt for Ursula von der Leyen og andre EU-bureaukrater at sende unge danske mænd og kvinder i krig. Det er ikke et scenarie, jeg vil risikere. Det fortjener danskerne ikke at blive udsat for. Vi skal bevare forsvarsforbeholdet. EU skal ikke bestemme mere over Danmark – EU skal bestemme mindre.

Danmark skal have en stærk forsvarsalliance via NATO. NATO er vi allerede medlem af, men vi lever ikke op til vores forpligtelse om at bruge to procent af vores bruttonationalprodukt på det danske forsvar. Det skal der laves om på omgående, og det kan ikke vente til 2033. 

Hvad vi til gengæld ikke har brug for er en EU-angrebsalliance. En EU-hær, som potentielt kan sende danskere i nytteløse krige på det afrikanske kontinent og andre steder fjernt fra Danmark. Danskere skal ikke sendes i krig fra Bruxelles – det at sende danske mænd og kvinder i krig er et anliggende for det danske folketing. Det er en helt grundlæggende præmis, som jeg i øvrigt også er overbevist om de fleste danskere er enige i.

Claus Bøgh Svenningsen. (Pressefoto)

Det er derfor også usmageligt, at de sædvanlige magtpartier bestående af Socialdemokratiet, Radikale, Venstre og Konservative udnytter krigen i Ukraine til at blande vores forpligtelse om at leve op til NATO’s to procents-krav sammen med at afskaffe vores EU-forsvarsforbehold.

Man skulle tro, at magtpartierne regner danskerne for at være underbegavede, men danskerne er ikke dumme. I løbet af de næste 12 ugers valgkamp, vil det blive tydeligt, hvad de prøver at snige ind ad bagdøren – nemlig afgivelse af dansk suverænitet.

Bevar forsvarsforbeholdet – i Danmark skal danskerne bestemme!

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?