Opinion: Christiansborg skal kæmpe imod masseovervågning!

Foto: Unsplash

Venstre bør holde sig for gode til at støtte masseovervågningen af danskerne i samarbejde med Socialdemokratiet, skriver Mathias Rinaldo fra Venstres Ungdom i dette debatindlæg.

Af Mathias Rinaldo, social- og sundhedsordfører for Venstres Ungdom 

Venstre bør holde sig for gode til at støtte masseovervågning sammen med Socialdemokratiet. Borgerne skal ikke have overskredet sine menneskerettigheder fra EU på den måde. 

Vi skal respektere danskernes ret til et privatliv, og det vedkommer særdeles ikke staten, hvem du ringer til, hvor du befinder dig eller hvad du foretager dig.  

Siden 2006 har de danske teleselskaber grundet den såkaldte logningsbekendtgørelse været pålagt at logge – altså indsamle og gemme – teledata om samtlige borgere i Danmark. 

Det skal selvfølgelig stoppes for alt i verden. Det er desuden dømt ulovligt og i strid med menneskerettighederne af EU-domstolen.

Desværre præsenterede vores justitsminister Nick Hækkerup sidste år et lovforslag om at forsætte masseovervågningen. Både Konservative og Venstre er for dette. 

Derfor håber jeg, at de folkevalgte fra Venstre vil stå ved de liberale grundværdier og dermed kæmpe imod masseovervågning på Christiansborg, så Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen og Nick Hækkerup ikke får held med deres fælles, frihedsindskænkende dagsorden. 

Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at det ikke er støttepartierne der støtter dette indgreb, men de borgerlige partier, som burde støtte borgerne. 

Det kunne være rart at få et svar på, hvorfor de mener, at Danmark ikke bør indordne sig EU-domstolene. Jeg håber, at Venstre og Konservative vil vise at vi er et land, der er vores ansvar bevidst og at de borgerlige partier er på borgernes side.

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?