Opinion: Nu er det nok, Dan Jørgensen!

Foto: Ulrik Jantzen/Klimaministeriet

“Hvis du vil have blot skyggen af chance for genvalg og et pænt eftermæle, så skal du vise samfundssind nu”, skriver pensionist Oluf Johnsson i dette åbne brev til energiminister Dan Jørgensen.

Af Oluf Johnsson, pensionist

Hør nu her, Dan Jørgensen, socialdemokratisk energiminister: Nu er nok nok!

Vi er et par ganske almindelige pensionister i et velrenoveret, energivenligt fhv. husmandssted. Det vil sige omtrent det bedste for os og det billigste for samfundet. 

Vi står i dag med dig som ansvarlig minister i samme situation som dine socialdemokratiske forgængeres lokken i midten af 1990’erne med den billige og rigelige naturgas som varmekilde. Nu er den så pludselig yt og skal med vold og magt erstattes med el som varmekilde. Minder lige om, at elvarme var bandlyst helt tilbage i 1970’erne, men det var før din tid, så det er jo forhistorisk – altså blot før din tidsregning! Vi er desværre for mange, der lod os lokke dengang og nu igen for fem år siden. 

Vi har nu i fem år haft en 16 kilowatts tluft-til-vand varmepumpe til 100.000 kroner. Den afløste et avanceret, computerstyret fastbrændselsfyr, med energikoks. Varmeudgiften gennem 15 år har ca. været det halve af oliefyr!

Nu var vores el-udgift med varmepumpe til opvarmning i 2020 16.500 kroner, altså ca. 60 procent af energikoks – for ca. antal graddage 2019, 2020, 2021. Vi varmer 230 kvadratmeter op til 22,5 til 23 grader. Det har fungeret fint, men nu bliver vi igen straffet af dig, dine socialdemokratiske partifæller og hele den grønlakerede røde venstrefløj for at gøre det, I ville have os til, én gang mere! 

Vores varmeudgift er med samme forbrug steget fra 16.500 kroner i 2020 til nu mindst 30.000 kroner i 2021. Og så vil du spise os af med en almisse. Dream on! Husk, det er dine egne vælgere, du straffer.

Regeringen har sparet milliarder i subsidier til vennerne i energisektoren og skovlet energiafgifter ind på prisstigningerne gennem hele 2021! Og Dansk Industri hopper gladeligt med på vognen, bare der er chance for hurtig gevinst, så skide være med resten, er jeres devise, for “efter os kommer syndfloden”. 

Til den tid er de fleste af os jo under mulde. Følgerne overlader vi til kommende generationer! Men med moderne A-kraft er der også masser af arbejdspladser og tilmed miljørigtig energi. Minder lige om, at EU har klassificeret gas og A-kraft som klima- og CO2-neutral.

Alle de milliarder, der nu bugner i statskassen er faktisk vore penge, som burde betales tilbage til os efter forbrug. Ophæv samtlige energiafgifter og subsidier til vedvarende energi, som andre ordentlige regeringer gør, så får alle spekulanterne travlt med at normalisere priserne straks. 

Almissetilskud: Glem det! Husk, du er også dødelig (som vi alle er), som slaven hviskede hærføreren i øret på stridsvognen under parademarcherne i det antikke Rom. 

Vi skal som minimum have 14.000 kroner tilbage for 2021 – nu. Alle de sparede subsidier og ekstraordinære afgiftsindtægter er skjulte skatteforhøjelser!

Hvis du vil have blot skyggen af chance for genvalg og et pænt eftermæle, så skal du vise samfundssind nu. Vi har så rigeligt vist vores – men vi er blevet flået unødigt med verdens højeste energipriser gennem de seneste 50 år!

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?