Overblik: Her er, hvad der genåbner i dag

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Fra i dag bliver der lempet en smule på de vidtgående coronarestriktioner. Få overblikket her.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
I dag lempes en smule af de vidtgående coronarestriktioner, og Danmark genåbner lidt yderligere.
Genåbningen har mødt kritik fra flere fronter for. at være overforsigtig og for langsom
Alligevel er genåbningsaftalen, der her mandag træder i kraft, indgået i et bredt forlig mellem alle Folketingets partier.
Dagens genåbning betyder bl.a., at forsamlingsforbuddet udendørs hæves fra fem til ti personer og at afgangselever i Region Hovedstaden kan komme tilbage i skole, dog under noget restriktive forhold.
Her er de lempelser af coronarestriktionerne, som i dag træder i kraft:

  • Afgangselever i Region Hovedstaden kan igen komme tilbage i skole. Eleverne skal, ligesom i resten af landet, testes flere gange om ugen, før de må modtage undervisning.
  • Der åbnes helt op med fuldt fremmøde for elever, der modtager certifikatfag eller er i skolepraktik. Dette gælder i hele landet.
  • Det udendørs forsamlingsforbud hæves fra fem til ti personer. 
  • Forsamlingsforbuddet i forbindelse med udendørs idræt,- fritids- og foreningsaktiviteter i organiseret regi hæves fra 25 til 50 personer.
  • Der åbnes for udendørs gudstjenester med videre med op til 50 personer.

Mens Danmark langsomt genåbner, skal Folketingets partier i dag til nye forhandlinger om en mere reel og langsigtet genåbning.
Her presser bl.a. Konservative på for en mere markant genåbning efter påske, der inkluderer liberale erhverv, storcentre og en helhjertet genåbning af skolerne, så alle børn og unge kan komme tilbage på skolebænken.
Hvad mener du om genåbningen? Giv din mening til kende i dagens afstemning her.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?