Palæstinensere kunne have haft et rigt land i 24 år

Hillary Clinton: Unge anti-israelske demonstranter "Ved ikke meget" om Mellemøstens historie...
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

 

Tidligere udenrigsminister Hillary Clinton sagde torsdag på MSNBC’s “Morning Joe”, at studenterdemonstranter ikke “vidste meget” om Mellemøsten.

Da Clinton blev spurgt om protesterne på universitetscampusser over hele landet, sagde Clinton:

“Først og fremmest har jeg haft mange samtaler, ligesom du har haft – med en masse unge mennesker – i løbet af de sidste mange måneder. Du har ret. De ved slet ikke ret meget om Mellemøstens historie, eller ærligt talt om historie i mange områder af verden, inklusive i vores eget land.”

Med hensyn til Mellemøsten kender de ikke til, at der blev givet et tilbud da min mand (Bill Clinton), den daværende israelske premierminister Ehud Barak, den daværende leder af Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (og derefter det Palæstinensiske Selvstyre) Yasser Arafat var samlede.

Palæstinenserne kunne få en stat på 96 % af det eksisterende palæstinensiske territorium plus 4 % af Israel. Dermed havde man nået 100 % af den mængde territorium, man håbede på.

Hun tilføjede:

“Dette tilbud blev givet, og hvis Yasser Arafat havde accepteret det, ville der have været en palæstinensisk stat nu i omkring 24 år. Det er en af historiens store tragedier, at han ikke var i stand til at sige ja. Min mand har skrevet en bog, der udkommer senere på året, hvori han fortæller om, hvordan Arafat blev ved med at sige, at han ville være enig, men han var ret sikker på at ville blive dræbt efterfølgende, hvis han indgik aftalen.”

****

Vi kan så tilføje, at intet folk har fået så mange penge fra internationalt hold som palæstinenserne.

Hvis den palæstinensiske ledelse havde taget landet for 24 år siden, satset på civilbefolkningens ve og vel og udviklet deres samfund – istedet for at bygge tunneller og raketter – havde der været et rigt og velfungerende Palæstine idag.

[adning id="17957"]

Fik du læst?