Pludselig lignede alle danskerne kinesere

Screenshot fra en af de videoer fra Wuhan, der florerede på nettet i begyndelsen af 2020.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi skal ikke efterligne kineserne. Heller ikke med mundbindene. Vi må have friheden og glæden igen, skriver Simon Riedel i dette debatindlæg.
Af Simon Riedel, simon@indblik.net
Der var nok ikke nogen clairvoyante eller astrologer, der havde forudset det:
Danskerne er efterhånden vænnet til at gå med kinamaske, på dansk mundbind eller mundble.
Første gang vi så mundbindene var i ”Videoerne, som Kina ikke vil have ud” fra DR, hvor kinesere helt tilfældigt blev fanget på kameraer, mens de vraltede rundt udenfor, smittet med wuhanvirussen.
Pludselig faldt de om, og der dukkede hurtigt fem mand i beskyttelsesdragter og mundbind op og bar dem væk. Som om de stod på lur. Disse stakkels kinesere var åbenbart så syge af coronavirus, at de var ude at gå en tur. Andre var mere heldige, for de havde fået svejset hoveddøren til, og blev hjemme.
Fra Sundhedsstyrelsen kan man i den første rapport om mundbind læse, at for hver gang, 375.000 danskere havde mundbind på i en uge, ville man skåne en person for smitte. Udgangspunktet for dette omfattende indgreb var altså, at man for hver uge ville skåne måske ti danskere fra at blive smittet med corona. En undersøgelse omtalt nedenfor dokumenterer at mundbind har forsvindende lille effekt.
I den første fase af sygdommen anede almindelige danskere ikke, hvilken sygdom vi havde med at gøre. Vi var skræmt fra vid og sans især efter de dramatiske billeder fra Italien.
Nu ved vi dog, hvor farlig sygdommen er. Sundhedsstyrelsen vurderede den til at være en sygdom på linje med influenza i liste B og mente derfor ikke der var grund til særlige tiltag.
Men selvom sygdommen var på liste B i 2020, så kom det til at vende op og ned på danskernes liv. Det kunne for langt de fleste have været nogle dage i sengen, men det blev til en hverdag uden udsigt til positiv forandring. Uden noget at glæde sig til.
Til trods for de store indgreb i almindelige danskeres frihed med aflyste festivaler, koncerter og nedlukninger, lykkedes det dog ikke at holde smitten ude fra plejehjem og væk fra den reelle risikogruppe for coronavirus.
Til gengæld er antallet af ”død af corona” uden andre sygdomme forsvindende lille. For raske mennesker under 60 år er antallet af døde af corona under fem personer i 2020.
Sundhedsstyrelsen, som ellers tidligere har oplyst danskerne om sund levevis og hvordan æbler kan være med til at holde vægten i en kampagne om vægttab i 2019, gik nu rent ind på at vacciner er løsningen.
Der var ikke nogen kampagner fra Sundhedsstyrelsen om sund levevis eller indtag af D-vitamin og zink, som er helt afgørende for at undgå et hårdt sygdomsforløb, og det kan undre, at Sundhedsstyrelsen således har skiftet kurs.
Mundbindet har ikke bare været væmmeligt at gå med, det har også skabt splid og voldsepisoder.
Når jeg nødtvungent tager masken på, under næsen, gør jeg det ikke, fordi jeg er den mindste smule bange for at blive smittet – eller smitte andre. Jeg gør det, fordi det er en slags beskyttelse i forhold til potentielt voldelige overfald. Jeg har desværre ikke nogen erfaring i slåskampe og hader konflikter.
Aldrig 2020 igen. Få de masker væk igen. De er utryghedsskabende og man kan ikke se andres eventuelle smil. De fremprovokerer angst og frygt, og det er alt andet end sundt.
Vi skal ikke efterligne kineserne. Heller ikke med mundbindene. Vi må have friheden og glæden igen.
Nedenfor har jeg samlet en lille kavalkade over danskernes første mange triste måneder med mundbind, hvor vagter og politi var strikse:

  • På Svendborg Station påtalte en togpassager overfor to unge mænd, at de ikke havde mundbind, og det resulterede i at en af dem forsøgte at nikke ham en skalle uden held, hvorefter den anden tog kvælertag på anmelderen.
  • I starten af oktober sidste år gik den 38-årig kvinde ‘Rikkileaks’ uden mundbind ind i Næstved Storcenter for at købe en kop kaffe i Starbucks. Storcentrets vagter fra G4S tilbageholdt kvinden fysisk, mens kvinden livestreamede det hele til Facebook over 20 minutter. Rikkileaks blev siden taget med på politistationen. Alle sigtelser blev frafaldet. Rikkileaks havde retten på sin side, fordi hun får kvælningsfornemmelser og ubehag af mundbind.
  • Den 23. august sidste år fik en togpassager en dobbeltbøde på i alt 4.500 kr for ikke at bære mundbind og for ikke at ville oplyse sit navn til ordensmagten. Manden var fra Fredericia og kørte med Svendborgbanen.
  • En 47-årig kvinde fra København fik en bøde, fordi hun nægtede at stige af togt i Næstved. Politiet blev tilkaldt, fordi hun ikke havde mundbind og kunne se frem til en bøde på 2500 kr. Hun nægtede at sige sit navn, så det kom til at koste hende yderligere 2000 kr.
  • I september kom en mand i tumult med to vagter fra et privat firma, fordi han ikke bar mundbind, da han ville ind for at købe en juice på banegården i Aarhus. Vagterne tog fat i hans arm, men han vred sig løs og købte juicen. Da han kom ud igen, havde vagterne tilkaldt politiet og de tog fat i ham. Politiet sigtede ham ikke for noget.
  • En 40-årig kunde i Rema 1000 i Sunds nær Herning kom i november 2020 i en ophedet diskussion med en kunde, der nægtede mundbind. Den 40-årige skubbede, sparkede og spyttede på købmanden. Politiet tog ud for at anholde manden på hans bopæl. Trods peberspray i ansigtet lykkedes det den 40-årige, at fravriste en af betjentene hans politistav og tildele den ene betjent et slag på issen, og den anden fik et blåt øje. Den 40-årige mand blev idømt otte måneders ubetinget fængsel.
Dette indlæg til Indblik.net repræsenterer alene skribentens egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?