Politisk flertal bakker op: Forbud mod minkavl bliver forlænget

Flertal enig om at forlænge forbud om minkhold i et år

Regeringen vil foreslå, at forbuddet mod at holde mink i Danmark forlænges med et år til og med 2022, og den beslutning har opbakning fra et flertal i Folketinget.

Det oplyser minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) tirsdag. Det gør han ovenpå et møde, hvor han har drøftet sagen med ordførere fra Folketingets partier.

På forhånd havde regeringens støttepartier givet udtryk for, at de bakkede op om et permanent forbud eller en forlængelse af forbuddet.

Det gjorde de blandt andet med henvisning til input fra Statens Serum Institut (SSI).

Det er tidligere tirsdag kommet frem, at SSI fastholder sin vurdering fra juni. Her vurderes det, at hold af mink i Danmark efter 2021 kan medføre en sundhedsrisiko af “ukendt størrelse”.

– Vi har haft et rigtig godt møde, hvor SSI har gennemgået den risikovurdering, siger Rasmus Prehn efter mødet.

– Det eneste rigtige er at forlænge det forbud, der har været i år, med et år, så det gælder ind i 2022.

– Det, vi hører fra SSI, er også, at der vil være nye erfaringer i løbet af 2022, der gør, at vi på et mere kvalificeret grundlag kan tage stilling til, hvad der skal ske med mink-avl på længere sigt.

Han siger, at forbuddet forlænges “af hensyn til vores alle sammens liv og helbred.”

Rasmus Prehn siger også, at regeringen har sonderet holdningen hos Folketingets partier, og at et flertal i Folketinget i vil stemme for en forlængelse af forbuddet.

For nuværende er det bestemt ved lov, at hold af mink i Danmark er forbudt til og med 2021. En forlængelse skal i så fald vedtages som en lovændring, der ændrer datoen for, hvor længe forbuddet løber.

Med støttepartiernes opbakning kan regeringen få vedtaget en lovændring, der forlænger det nuværende forbud, da de tilsammen udgør et flertal i Folketinget.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?