Professor: Regeringen fører absurd og løgnagtig coronastrategi

Professor Christian Bjørnskov fortsætter hård kritik af regeringens coronastrategi. Den nye virus er ikke en pest, og dødeligheden er overvurderet, skriver han.
Foto: Poul Ib Henriksen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Økonomiprofessor: Regeringen fører absurd og løgnagtig coronastrategi

Professor Christian Bjørnskov fortsætter hård kritik af regeringens coronastrategi. Den nye virus er ikke en pest, og dødeligheden er overvurderet, skriver han.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Økonomiprofessor Christian Bjørnskov, Aarhus Universitet, er hård i sin kritik af, hvordan regeringen har håndteret coronakrisen. Det fremgår bl.a. af dette videointerview med Indblik.net.
I et nyt indlæg på bloggen Punditoktaterne.dk, ’Man slog et erhverv ihjel’, forsætter han sin kritik af ”regeringens absurde og ofte løgnagtige coronastrategi”, som han mener har ført til misrøgt af store dele af den danske befolkning. Udgangspunktet for artiklen er aflivningen af alle mink i Danmark og ulovliggørelsen af et helt erhverv, baseret på opdagelsen af en mutation af Sars-CoV2 virussen, som i øvrigt ifølge Berlingske ikke er konstateret siden i september.
”Man forsøger således stadig at formidle et indtryk af, at den nye coronavirus er så farlig som pest eller ebola, i stedet for influenza. Kåre Mølbak påstod for eksempel forleden – som vi påpegede her på stedet – at 95 % af dem der dør med Sars-CoV-2 dør af virussen. Svenske og italienske studier peger på cirka 12-15 %, mens det amerikanske CDC vurderer, at det er 6 % af tilfældene,” skriver Christian Bjørnskov.
”Sandheden er, at de nyeste estimater giver en fatalitet for den nye virus i omegnen af to promille, så dens farlighed ligner en influenzasæson som den, Danmark oplevede i 2017-18.”
Professor Bjørnskov slutter sin artikel med følgende salut:
”Regeringen, godt hjulpet af et stadig mindre troværdigt Seruminstitut, er med andre ord ved at ødelægge dansk økonomi og hundredetusinder af danskeres liv (undertegnedes inklusive) for at ’bekæmpe’ en sundhedsrisiko af en størrelse – en dødelighed omkring to promille – som vi aldrig har reageret på eller talt om tidligere. Det er et magtmisbrug af dimensioner, og det er ingen undskyldning, at andre lande gør det samme. Hvorfor oppositionen og den danske journalister som samlet stand ikke forlængst har reageret, er et usandsynligt trist mysterium.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6909 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 7566 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 9488 “][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?