Professor ser ingen tegn på tredje bølge: ”Jeg tror faktisk heller ikke, at den kommer”

PR-foto

Ifølge Thorkild Sørensen, som er professor emeritus ved Afdeling For Epidemiologi ved Københavns Universitet, ser det ikke ud til, at vi bør frygte en tredje bølge af Covid-19.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Antallet af nye smittede har i de seneste to uger ligget stabilt omkring 1000 nye tilfælde.

Derfor er der, ifølge Thorkild Sørensen, der er professor emeritus ved Afdeling For Epidemiologi ved Københavns Universitet, ingen grund til alarm.

Dette er oveni købet på trods af, at der er blevet lukket mere op, samt at weekendens varme vejr har lokket danskerne ud for at nyde solen.

– Der er jo slet ikke den stigning, som mange har frygtet, da vi lukkede så meget op, udtaler Thorkild Sørensen til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Jeg kan ikke rigtig se nogen tegn på en tredje bølge, og jeg tror faktisk heller ikke, at den kommer.

Herefter forklarer Thorkild Sørensen, at det varme vejr hjælper med at holde smitten nede:

– Der er en kolossal forskel på at være udenfor eller indenfor, når det kommer til smittespredning.

– Vejret har den fantastiske betydning, at sygdommen smitter meget, meget mindre, når man er udenfor, medmindre man selvfølgelig er i tæt fysisk kontakt.

Dette er ifølge Thorkild Sørensen blandt andet fordi, at udenfor bliver luften fortyndet i et uendeligt rum, frem for hvis du er indendørs bag lukkede døre og vinduer.

– Ud over at være udendørs dræber UV-lys også mikrober i luften, og det er jo noget, som solen sender rigeligt af ned til os lige nu, afslutter Thorkild Sørensen.

[adning id="17957"]

Fik du læst?