Professor truede kritiske studerende

Den voldsomme identitetspolitiske udvikling fortsætter på amerikanske universiteter. På college i Iowa blev studerende truet mod at fremsætte upolitisk korrekte synspunkter.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Professor truede kritiske studerende

Den voldsomme identitetspolitiske udvikling fortsætter på amerikanske universiteter. På college i Iowa blev studerende truet mod at fremsætte upolitisk korrekte synspunkter.
Af Morten Okkels, mok@indblik.net  
Du skal indordne dig under de politiske strømninger i tiden. Ellers må du forberede dig på, at du bliver bortvist fra lokalet og får afvist bedømmelse af dine afleveringer. Så klar var udmeldingen fra professor i engelsk Chloe Clark på Iowa State University i det midtvestlige USA.
Hendes fagbeskrivelse, som blev lækket til organisationen Young America’s Foundation, understregede med ordene ”GIANT WARNING”, at hun ikke ville acceptere racisme, sexisme osv. Helt konkret nævnte Chloe Clark kritiske holdninger til Black Lives Matter-bevægelsen eller fri abort som holdninger, hun fandt ugyldige for studerende at udtrykke. ”I take this seriously,” understregede professoren efterfølgende.
Dertil kom, at det pågældende fag ikke var et identitetspolitisk valgfag, men et obligatorisk kursus i formidling. Dermed var det heller ikke en mulighed for de studerende at vælge noget andet, hvis ikke de ville indordne sig under det politisk korrekte regelsæt.
Hændelsen fra Iowa, hvis statslige slogan i øvrigt er ’Our Liberties We Prize and Our Rights We Will Maintain’, føjer sig til en række eksempler på politisering af uddannelsesinstitutioner i USA. Disse er i de seneste år blevet mere ”woke”, det vil sige identitetspolitisk venstreorienterede. Sagen er også et udtryk for, at tendensen ikke udspiller sig på de studerendes side alene.
I 2016 konstaterede Harvard-professor i statskundskab Samuel Abrams, at USA på landsplan har seks gange flere collegeprofessorer, der ligger til venstre (”liberals”) end til højre (”conservatives”). Iowa State University har som institution været med til at promovere den Black Lives Matter-bevægelse, som Chloe Clark forbød sine studerende at udsætte for kritisk behandling.
Denne gang gik professor Clark dog længere, end hun kunne tillade sig, selv i en woke tidsånd. Iowa State University har sendt Fox News en bemærkning om, at fagbeskrivelsen ”ikke var i overensstemmelse med universitetets standarder”. Universitetet har opdateret teksten til en mere normal fagbeskrivelse, og ingen studerende nåede at blive straffet – for denne gang.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3273″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 6123 “][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=” 7318 “][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?