”Rædselsuge” for Socialdemokratiet: Disse tre sager varsler en helt ny periode i dansk politik

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Uløste problemer og spændinger er dukket op mellem regeringen og støttepartierne den forrige uge på Christiansborg.

Af Sebastian Borgå, sebastian@indblik.dk

Mette Frederiksen har i mange sager tromlet hen over De Radikale, SF og Enhedslisten, som nu har lavet payback.

Nu vil de vise Mette Frederiksen, at hun ikke længere skal tage deres stemmer for givet.

Således lyder budskabet fra Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, som mener at en ny virkelighed har ramt regeringen.

En ny tid som ikke udelukkende vil at handle om smittetal, vacciner og indlæggelser.

Den nye virkelighed ramte første gang, da regeringen pludselig skiftede holdning i sagen om børnene og mødrene i Syrien.

De vil nu arbejde på at få en række af børnene og mødrene til Danmark, til trods for at Mette Frederiksen tidligere har ment, at fremmedkrigere intet hjem har i Danmark.

Anden gang var, da regeringens planer om et udrejsecenter på Langeland blev mødt med politisk modtand af et flertal i folketinget bestående af SF og de borgerlige partier.

Samtidig beretter Jyllands-Posten i en forsidehistorie, at Enhedslisten truer med valg forud for forhandlingerne om sociale ydelser og fattigdom.

Berlingskes politiske kommentator Bent Winther kalder forrige uge for ”en rædselsuge” for Socialdemokratiet. Han mener at de tre sager signalerer, at støttepartierne og venstrefløjen alligevel har en stor indflydelse på regeringens udlændingepolitik.

Støttepartiernes indflydelse fremtræder ifølge Bent Winther, når Socialdemokratiet kan ”presses til at ændre holdning til et af de mest symbolladede spørgsmål i udlændingepolitikken – de danske børn i syriske fangelejre – fordi støttepartierne truer med ministerstorm”:

– Og når SF på en eftermiddag kan skrotte regeringens planer for placeringen af et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på Langeland, så tænker man i Enhedslisten, at så kan regeringen nok også med trusler om valg presses til at sætte overførselsindkomsterne op.

Han mener, at alle de uløste problemer og spændinger mellem partierne som er dukket op igen er et tydeligt element af payback.

– Mette Frederiksen har i mange sager tromlet hen over De Radikale, SF og Enhedslisten. Nu vil de vise, at de også får noget ud af de stemmer, de lægger til regeringens parlamentariske grundlag.

[adning id="17957"]

Fik du læst?