Rosa Lund lider af dobbeltmoral i sagen om børnene i Syrien

PR-foto fra Enhedslisten

Så spar os endelig for flere ”feel good”-prædikener, Rosa. Vi kender allesammen dit sande jeg, skriver Mitchel Vestergaard i dette debatindlæg.

Af Mitchel Vestergaard, formand i Nye Borgerliges Ungdom Storkøbenhavn

Den yderst betændte sag om børnene i al-Roj og al-Hol lejrene, fylder ekstremt meget i mediebilledet i øjeblikket. Spørgsmålet lyder som oftest på, om de skal til Danmark eller ej. Nogle stiller endda spørgsmålet om hvorvidt deres forældre, der har vendt Danmark ryggen, skal med.

Det er utvivlsomt gået hen og blevet den største politiske debat i Danmark og en mærkesag for mange partier. I løbet af de sidste par uger, har én politiker, i særdeleshed, været meget vokal på emnet: Rosa Lund fra Enhedslisten.

Jeg stiller nu spørgsmålet: hvad er det egentlig for et menneske der, i øjeblikket, råber højest?

I 2008 var Rosa Lund involveret i 2 sager hvor hun helt åbenlyst støttede terrororganisationerne FARC og PFLP (hhv. en colombiansk og en palæstinensisk terrororganisation, red.). Hun støttede sågar op om foreningen Oprør, der leverede økonomisk støtte til begge terrororganisationer, med et samlet beløb på 100.000 kroner.

Nu spørger du: hvorfor er det relevant for sagen om børnene i Syrien?

Colombianske FARC benyttede sig i årevis af børnesoldater, der blev tvunget til at slå ihjel. Med andre ord udnyttede FARC børn til at begå bestialske forbrydelser.

Det samme gælder desværre også for PFLP. Den palæstinensiske terrororganisation er notoriske barnemordere, der forsætligt har angrebet både skoler og skolebusser.

Dertil vil jeg stille et par spørgsmål mere. Denne gang er de rettet specifikt til dig, Rosa Lund:

Hvorfor har du så travlt med at forsvare børnene i Syrien, når du så let som ingenting kunne forsømme børnene i Colombia og Palæstina?

Ikke nok med det, har du støttet en forening, der var med til at finansiere terrororganisationernes ugerninger, som de facto kostede utallige børn deres liv.

Er det fordi, at ideologien altid kommer først, og at man skal være revolutionær for enhver pris?   Eller er det for at fremme din egen politiske karriere?

Man kunne fristes til at tro begge dele.

Socialisternes selverklæring som den tolerante venstrefløj kan til enhver tid forkastes, når det er revolutionære, terrorstøttende kandidater der repræsenterer netop denne fløj. Deres moralske kompas er – for længst – smidt i kanalen.

At bruge børn som politisk værktøj er aldrig i orden. At vælge sin politiske dagsorden selektivt, ud fra hvilke børn der kan trække flest stemmer, er decideret forkasteligt.

En vinkel jeg endnu ikke har belyst er, at børnenes forældre er terrorister i Islamisk Stat. Rosa Lund glemmer ofte at informere sine vælgere om det faktum, at en række af disse forældre også ville skulle hentes til Danmark, før hendes politiske udspil overhovedet skulle kunne lade sig gøre. Men det ville, som bekendt, ikke være første gang, at Rosa Lund støttede terrorister.

Om så Rosas kompas peger mod FARC i Colombia eller mod PFLP i Palæstina og børnene i Syrien, så må man bare erkende, at det for Rosa Lunds vedkommende, i hvert fald ikke er noget moralsk kompas, der er tale om.

Omvendt, afslører det i sidste ende, hvor dobbeltmoralsk en politiker kan være.

Så spar os endelig for flere ”feel good”-prædikener, Rosa. Vi kender allesammen dit sande jeg.

Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?