RUC vil ikke fjerne støttebrev til palæstinensere: Nu reagerer Israels ambassadør

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Roskilde Universitet bliver beskyldt for at gå terrororganisationen Hamas’ ærinde.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

På Roskilde Universitet (RUC) hjemmeside har universitetet offentliggjort et åbent brev.

Brevet er en såkaldt solidaritetserklæring med det palæstinensiske folk, hvorpå 40 mellemøstenforskere har skrevet under.

– Vi er solidariske med det palæstinensiske folk – som i øjeblikket bombarderes, udsættes for politibrutalitet og fratages deres jord og hjem – og med deres ret til at gøre modstand mod besættelse, belejring og diskrimination.

– Som akademikere, forskere, og undervisere med speciale i Mellemøsten er vi solidariske med palæstinenserne i Gaza, på Vestbredden, i Israel og de omtrent syv millioner palæstinensiske flygtninge verden over, skriver forskerne i brevet.

Nu opfordrer Benny Dagan, Israels ambassadør i Danmark, RUC til at fjerne det åbne brev.

Det skriver Berlingske.

Brevet på hjemmesiden er på engelsk, men det kommer i forlængelse af den selvsamme erklæring, der torsdags blev bragt i Politiken på dansk.

Ambassadøren forstår ikke, hvorfor RUC tillader solidaritetserklæringen på hjemmesiden, og beskylder ydermere forskerne for at gå terrororganisationen Hamas’ ærinde i konflikten mellem Israel og Palæstina, og fortsætter:

– Hvis det her skal være forskning, så er jeg virkelig bekymret for det, de her forskere præsenterer offentligheden for, og tilføjer yderligere:

– Det handler ikke om ytringsfrihed, det støtter alle. Grundlæggende handler det om, at forskerne går Hamas’ ærinde i den her konflikt. Ordet Hamas bliver ikke nævnt. Affyringer af raketter bliver ikke nævnt.

Hamas er også på EU’s terrorliste.

Dagan oplyser endvidere, at ambassaden vil kontakte RUC.

Dekan for samfundsvidenskab på RUC, Peter Kragelund, har dog allerede udtalt, at man – på trods af, at brevet ligger på en hjemmeside tilknyttet RUC – hverken vil eller kan bede forskerne om at fjerne det.

[adning id="17957"]

Fik du læst?