Rusland vil tilpasse sig klimaændringerne

Den russiske regering har offentliggjort plan for, hvordan man vil afbøde virkningerne af, at det bliver varmere. Planen skal ”mindske tabene og udnytte fordelene”.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rusland vil tilpasse sig klimaændringerne

Den russiske regering har offentliggjort plan for, hvordan man vil afbøde virkningerne af, at det bliver varmere. Planen skal ”mindske tabene og udnytte fordelene”.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Den russiske regering har offentliggjort en plan for, hvad man vil gøre, i takt med at det bliver varmere i det store land: Man vil søge at afbøde de uheldige virkninger af opvarmningen og udnytte de muligheder, som det varmere vejr også giver. Planen er tilgængelig på regeringens officielle hjemmeside, og den er videregivet af bl.a. den irske tv-station RTE.
Opvarmningen i Rusland sker to en halv gang hurtigere end klodens gennemsnitlige opvarmning, og regeringens toårs ”første trins”-plan er an anerkendelse af, at der er et problem, selvom præsident Vladimir Putin ikke mener, at klimaændringerne skyldes menneskets aktiviteter.
Planen er nødvendig, som det hedder, for at ”mindske tabene og udnytte fordelene” ved den stigende temperatur. De negative effekter er først og fremmest en risiko for, at permafrosten forsvinder fra store områder, at der opstår nye infektionssygdomme, at vejret bliver mere turbulent, og at der vil blive konsekvenser for dyrelivet.
Fordelene bliver, at der vil være faldende behov for energi i de kolde regioner, at man kan udvide landbrugsarealerne, og at man kan oprette sejlruter nord om Sibirien.
Blandt de foranstaltninger, der kan gennemføres, er at bygge dæmninger i områder, som ellers vil blive oversvømmet, og at udvikle kornsorter og andre afgrøder, som bedre kan klare tørke end de nuværende sorter. Der skal også oprettes et nødberedskab, som skal træde til med vaccinationer og evakueringer, hvis der skulle opstå voldsomme begivenheder som f.eks. orkaner og oversvømmelser.
Den nye plan skal danne grundlaget for, at en række forskellige institutioner i Rusland kan gå i gang med at træffe de nødvendige forberedelser til et varmere klima. Infrastrukturen i store dele af Sibirien er bygget på permafrosten – og hvis den forsvinder, opstår et gigantisk arbejde med at ombygge mange tusind kilometer veje og jernbaner.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”721″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”1442″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”767″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?