S må luge ud i toppen omgående

Ansvarlige socialdemokrater bør vælge ny formand og få udskiftet en række ministre, hvis vi skal bevare respekten for folkestyret. Der bliver også brug for en reel undersøgelseskommission.

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11105″ img_size=”1020×436″][vc_column_text]Henrik Dam Kristensen er et bud på en midlertidig statsminister, hvis S vil fastholde respekt for folkestyret, skriver gæsteskribent. (Foto: Johannes Jansson / Norden.org via Wikimedia Commons)[/vc_column_text][vc_column_text]

S må luge ud i toppen omgående

Ansvarlige socialdemokrater bør vælge ny formand og få udskiftet en række ministre, hvis vi skal bevare respekten for folkestyret. Der bliver også brug for en reel undersøgelseskommission.
Af Karl Iver Dahl-Madsen, rådgiver om mad & miljø
Med Henrik Dahls ord på Facebook er vi netop nu vidende til ”den største, politiske skandale i det demokratiske Danmarks historie med brud på grundloven; uoverskuelige, socialøkonomiske tab; inkompetent planlægning; hasarderede beslutningsprocedurer; ulovlig forvaltning; omfattende magtmisbrug og umiskendelige forsøg på at vildlede både Folketinget og befolkningen”.
Som en foreløbig konsekvens har Mogens Jensen trukket sig som fødevareminister og tror derfor, at han er ude af sagen. Det er han ikke. Han har begået et åbenbart lovbrud, bør stilles for en rigsret, og hvis han dømmes skyldig, skal han straffes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”10324″ img_size=”300×300″][vc_column_text]Karl Iver Dahl-Madsen er uddannet civilingeniør og er rådgiver om mad og miljø, medstifter af foreningen Klimarealisme og foredragsholder på bl.a. Cepos Akademiet.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Det samme gælder for alle de ministre i regeringens koordinationsudvalg med Mette Frederiksen for bordenden, der har taget den ulovlige beslutning og fremturet med ulovlighederne.
Regeringsafgang er ikke nok
Der skal naturligvis med det samme nedsættes en undersøgelseskommission – det er ikke nok med en advokatundersøgelse, som kun kan opklare papirgangen. Hvis støttepartierne ikke vil medvirke til det, gør de sig medskyldige i ulovlighederne.
En undersøgelseskommission vil sandsynligvis vise, hvad der allerede nu ligner en tilståelsessag, nemlig at Mette Frederiksen og en række øvrige ministre er klart skyldige i grove ulovligheder og har begået ulovlighederne med åbne øjne.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Men selv om koordinationsudvalget med bisiddende departementschefer har været så inkompetente, at de ikke har berørt ”hjemmelsgrundlaget” på det famøse møde i udvalget, skal de under alle omstændigheder for en rigsret og hvis de dømmes skyldige, skal de straffes. Den aldrende Ninn-Hansen fik fire måneders betinget fængsel for et lovbrud af langt mindre grov karakter og med langt mindre konsekvenser end det vi nu er vidne til.
Derudover kan der rejses erstatningskrav fra minkavlerne/staten mod de ministre, der har taget de ulovlige beslutninger, således at de kan ende med at blive fuldstændig blanket af.
Det er ikke en tilstrækkelig sanktion, at regeringen går af. Et nyvalg kan føre til, at regeringen genvælges, da der er rigeligt besat med tryghedsnarkomaner i den danske befolkning. Og så er vi lige vidt.
Den blå blok bør som minimum give hinanden håndslag på, at uanset hvornår den kommer til magten, vil den undersøge sagen til bunds og i yderste konsekvens rejse en rigsretssag mod de berørte ministre.
Enhver tillid til folkestyret ville være væk i den danske befolkning, hvis ikke de ulovlige handlinger bliver sanktioneret.
En appel til de gode sosser 
Der er imidlertid en anden og meget folkelig og praktisk løsning på problemet. Det er, at gode socialdemokrater finder ud af, at de ikke kan være tilfreds med en formand, der enevældigt og med åbne øjne bryder Grundloven, og derfor straks går i gang med arbejdet for at finde en ny formand og med at erstatte de øvrige ministre i regeringen, der har været med til at tage de ulovlige beslutninger. Hvis ikke Socialdemokratiet af sig selv udfører denne manøvre, vil det være umuligt nogensinde for Socialdemokratiets og dets nuværende støttepartier at nyde nogen tillid som et regeringsbærende parti i Danmark. Og S vil forhåbentlig forsvinde ud af det danske politiske landskab, som det allerede er sket i andre lande Europa over.
Må jeg venligst foreslå S, at man indtil videre konstituerer sig med f.eks. Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, som midlertidig formand for partiet og statsminister, indtil undersøgelseskommissionen har udført sit arbejde. Samtidig kunne det måske være en ide at lave en samlingsregering, så man undgår ulovlige panikbeslutninger i forløbet fremover.
Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”10317″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”10882″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”11003″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?