S-profil er træt af oppositionen: Gider ikke høre mere om "formuleringer på pressemøder"

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Stoklund går til forsvar for sin partiformand Mette Frederiksen, der i disse dage er genstand for heftig kritik.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Man kunne mene, at det er problematisk med en statsminister, der lyver. Det mener den borgerlige opposition i hvert fald, og derfor har en lang række borgerlige profiler den sidste uge rettet hård kritik mod statsminister Mette Frederiksen (S).
Det sker på baggrund af ekspertrapporten “Håndteringen af covid-19 i foråret 2020”, som afdækker, at det var en løgn, da Mette Frederiksen påstod at det var “myndighedernes anbefaling” at lukke Danmark ned i marts 2020.
Ingen myndigheder anbefalede Mettes nedlukning, viser rapporten.
Mens kritikken har raset, er en lang række prominente socialdemokratiske politikere dog kommet deres partiformand til undsætning. 
Det gælder også Rasmus Stoklund, der nu kritiserer det, han kalder en “skinger” kritik fra de borgerlige partier i Folketinget.
– Der er her på falderebet til weekenden fortsat masser af blå politikere, som kritiserer statsminister Mette Frederiksens håndtering af coronakrisen, skriver han i et Facebook-opslag.
– De er meget fortørnede og har tilsyneladende uanede mængder energi til at beklage sig over formuleringer på pressemøder og lignende. Med lys og lygte leder de utrætteligt efter det hår i suppen, som de ikke rigtig kan finde.
Rasmus Stoklund mener, at den socialdemokratiske regerings håndtering af coronavirusudbruddet har været en entydig succes, og på den baggrund forstår han ikke kritikken af, at Mette Frederiksen talte usandt til pressemødet den 11. marts sidste år.
– Den primære grund til, at det er gået så godt i Danmark er statsministerens hurtige indgriben, og i det lys virker højrefløjens kritik unægteligt lidt skinger, skriver han.
Mens Rasmus Stoklund og andre går i brechen for at forsvare nedlukningen af Danmark, har Mette Frederiksen endnu ikke stillet op til interview om sagen, men i stedet arrangeret en række live-udsendelser, bl.a. med forskellige unge influencers, på sine egne platforme på de sociale medier Facebook og Instagram.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?