S-profil raser: ”Aldrig før har jeg oplevet en chefredaktør manipulere så voldsomt”

Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund, kritiserer Politikens chefredaktør, Christian Jensen, for at være manipulerende.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

For et par uger siden skrev Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, en leder, der siden er blevet genstand for heftig debat.

Lederen omhandlede regeringens og navnlig Rasmus Stoklunds reaktion på den – på daværende tidspunkt – nye analyse fra tænketanken Kraka, der konkluderede, at efterkommere af indvandrere i grove træk bidrager lige så meget til samfundet som etniske danskere, hvad angår uddannelse og arbejde.

I den anledning havde Rasmus Stoklund givet et interview til Politiken, hvor han havde udtalt følgende:

– Hvis man alene ser på beskæftigelse som kriterium for, hvornår integrationen er vellykket, så ville der også være nogle terrorister bag 9/11, der er velintegrerede.

Voldsom debat

Den udtalelse retter Christian Jensen en skarp kritik mod i hans leder fra den 20. juni.

– Tænk engang at have den menneskelige kynisme til indirekte at gøre indvandrere, der uddanner sig og får et arbejde, til potentielt sovende terrorceller, fordi nogle af verdenshistoriens værste terrorister var veluddannede og velintegrerede.

Jensens påstand om, at Stoklund skulle gøre velintegrerede indvandrere til “sovende terrorceller”, afviser Stoklund fuldstændig i et nyt debatindlæg i Politiken.

Faktisk mener Stoklund, at påstanden er løgnagtig og manipulerende.

– Aldrig før har jeg oplevet en chefredaktør manipulere så voldsomt, som chefredaktør Christian Jensen gjorde 21. juni under overskriften: ’Chefredaktøren: Sagde Rasmus Stoklund virkelig det? At velintegrerede indvandrere er potentielt sovende terrorceller’, skriver han og fortsætter:

– Nej, det har jeg naturligvis aldrig hverken sagt eller ment, hvilket jeg paradoksalt nok let kan dokumentere ved at henvise til et interview, jeg gav til Politiken om en ny rapport fra Tænketanken Kraka, skriver Stoklund.

Efterfølgende forklarer Stoklund, at det, han mente med sin udtalelse, var, at det ikke er nok kun at kigge på beskæftigelsen, hvis man ønsker et generelt overblik over integrationen i Danmark.

– Selv om terroristerne fra 9/11 måske nok var i arbejde, ville de færreste af os karakterisere dem som velintegrerede, skriver Stoklund.

Stoklund møder opbakning fra Ekstra Bladet-journalist

Rasmus Stoklund forsvar mod Christian Jensen påstand har på Twitter mødt opbakning fra Ekstra Bladets journalist Brian Weichardt.

I et tweet deler han et opslag fra Rasmus Stoklund med teksten:

– Jeg er journalist, Stoklund er politiker. Men jeg er faktisk enig med Stoklund her: han sagde reelt ikke det, som @JensenChrje (Christian Jensen, red.) påstod i den leder, heller ikke selvom det var pakket ind i et spørgsmålstegn. Bundniveau.

[adning id="17957"]

Fik du læst?