Se talen her: Alex Vanopslagh hyldes bredt for folketingstale med særligt budskab til de unge

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Selv statsminister Mette Frederiksen roser LA-lederens tale.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Torsdag afholdt Folketinget sin traditionsrige og langvarige åbningsdebat.

Her diskuterede folketingsmedlemmerne bl.a. den åbningstale, som statsminister Mette Frederiksen (S) gav tirsdag i denne uge. Samtidig får partiernes ordførere mulighed for at afholde en ordførertale.

Her har særligt talen fra Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh været genstand for ros på tværs af det politiske spektrum.

I sin tale satte Vanopslagh fokus på den stigende mistrivsel, som mange unge lider under. Samtidig gav han sin analyse af situationen, og kom både med politiske forslag til at afhælpe problemet. 

F.eks. at afskaffe folkeskolereformen, droppe “flyvske krav” om klima og verdensmål i uddannelsessystemet og i stedet få mere fokus på dannelse. Vanopslagh rettede også en kritik af de politikere, som ønsker at offergøre de unge og skyde skylden for alverdens problemer på f.eks. kapitalismen.

Derudover gav Alex Vanopslagh nogle direkte råd til de danske unge, og opfordrede dem bl.a. til at søge mening i ting, der er større end dem selv.

På sociale medier er Vanopslaghs tale blevet hyldet af såvel hans egne parti- og meningsfæller som statsminister Mette Frederiksen, Konservatives formand Søren Pape Poulsen og Socialistisk Folkepartis formand Pia Olsen Dyhr.

Pape går endda så langt som at kalde Vanopslaghs tale for “dagens klart bedste tale ved åbningsdebatten”.

Du kan se talen i sin fulde længde herunder.

[adning id="17957"]

Fik du læst?