SF vil bruge otte milliarder på noget, der er fuldstændigt overflødigt

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Får Socialistisk Folkeparti sin vilje, bliver otte milliarder skattekroner hældt i afløbet. Sådan lyder advarslen fra Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtigt Landbrug, i dette debatindlæg.

Af Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtigt Landbrug 

Pia Olsen Dyhr og SF vil lave en fond på otte mia. kr., der skal opkøbe landbrugsjord, hvor der dannes drikkevand. 

Det er for at undgå pesticider i det vand, vi drikker, lyder det. Der er bare ikke nogen som helst sundhedsmæssig grund til at gøre det. 

Der er i gennemsnit ca. 0,03 milliontedel gram pesticider og nedbrydningsprodukter pr. liter i det danske drikkevand. Det betyder, at 5,8 mio. danskere tilsammen drikker omkring 0,35 gram pesticider om dagen. 

Den sundhedsmæssige påvirkning af de 0,35 gram svarer til mindre end en akvavit på to centiliter – til deling mellem 5,8 mio. mennesker. 

Hvis SF vil gøre noget for danskernes sundhed, så er der bedre steder at bruge pengene.

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?