Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader politik

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader politik

Den tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille stopper i Folketinget efter næste valg. Det siger han til Altinget.

Ammitzbøll-Bille skrottede sit politiske projekt Fremad i oktober og har siden været løsgænger i Folketinget.

– Allerede da vi nedlagde partiet Fremad, tænkte jeg, at nu var det nok også ved at være tid. Men sådan en beslutning skal man ikke bare træffe. Det skal man lige lade bundfælde sig, siger den tidligere LA-minister til Altinget.

Han fortæller videre, at han traf beslutningen hen over sommerferien, og at han mener, at han har aftjent sin samfundsmæssige værnepligt.

Men forklaringen kan også findes i, at han ville skulle finde et nyt parti, hvis han skal genopstille til Folketinget, og det er svært for ham at få øje på et, der passer til ham.

Det er dog ikke ensbetydende med, at han ikke har haft overvejelserne:

– Jeg vil ikke påstå, at jeg ikke har talt med nogen. Men det er i hvert fald ikke noget, der er blevet til noget. Og hvilke partier, det i givet fald måtte være, vil jeg holde for mig selv, siger han til Altinget.

Det næste valg til Folketinget skal senest holdes i juni 2023.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har været medlem af Folketinget siden 2005, hvor han blev valgt for De Radikale.

Størstedelen af tiden på Christiansborg er dog blevet brugt som folketingsmedlem for Liberal Alliance fra 2009 til 2019, hvilket også gav ham pladsen som økonomi- og indenrigsminister i VLAK-regeringen.

I november 2019 offentliggjorde Ammitzbøll-Bille sammen med Christina Egelund det borgerligt-humanistiske parti Fremad, der blev hans fjerde parti. Knap et år efter lagde de planerne på hylden.

Ammitzbøll-Bille har desuden repræsenteret Borgerligt Centrum.

/ritzau/

[adning id="17957"]

Fik du læst?