Søren Pape beundrer Norge: Hvorfor gør vi ikke som dem?

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]I Norge har de fundet en model for at genåbne landets skoler. Men statsminister Mette Frederiksen vil ikke gøre vores nordiske nabo kunsten efter.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net 
Mens statsminister Mette Frederiksen nøler i arbejdet med at få alle danske børn og unge tilbage i skole, har man i Norge fundet en simpel model, der kan genåbne skolerne fuldstændigt.
Det har fået Konservatives formand Søren Pape Poulsen til at undre sig over, hvorfor man ikke blot gør Norge kunsten efter.
– Forestil dig, at du er landets statsminister. Du får nu at vide, at der faktisk findes en model for at åbne skolerne for de ældste klasser, og at denne model ikke får smitten til at eksplodere. At norske studier viser, at vi kan åbne for de ældste klasser. 
– Ville du så ikke lytte? Måske endda sætte modellen i værk så hurtigt som muligt?, spørger han i et Facebook-opslag og tilføjer, at hvis han selv var statsminister, ville han “naturligvis” sætte modellen i værk herhjemme også.
Søren Pape Poulsen har haft et møde med den norske statsminister Erna Solberg, hvor hun fortalte om den simple trafiklys-model som bruges til at vurdere, hvilke retningslinjer, der er brug for på de norske skoler.
– I Norge gør de dermed det omvendte af, hvad vi gør i Danmark – med succes. For i Danmark vurderes alle skoler som udgangspunkt på regionalt niveau, og så får de ældste klasser kun lov til at åbne i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm, skriver Pape.
– Vi kunne lære meget af den norske model. De norske sundhedsmyndigheder har undersøgt 13 corona-tilfælde, hvor elever var dukket op på skolen. De havde kontakt med 234 andre elever, men kun to af dem blev smittet. Kun én ud af de 58 lærere og ansatte, som de smittede børn var i kontakt med, blev smittet.
– Jeg synes derfor, det giver god mening at følge den norske model, der ser på de lokale forhold omkring skolen fremfor at se på, hvordan det går i hele regionen. Det er tid til, vi bliver mere kreative i genåbningen af Danmark!, afrunder han sit Facebook-opslag.[/vc_column_text][vc_wp_text]

Forestil dig, at du er landets statsminister.
Du får nu at vide, at der faktisk findes en model for at åbne skolerne…
Slået op af Søren Pape PoulsenMandag den 1. marts 2021

[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?