Søren Pape i invitation til partiledere: Lad os tage skrottet vaccine “for rullende kamera”

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Søren Pape Poulsen (KF) vil have alle Folketingets partiledere til at tage skrottet vaccine “for rullende kamera”.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

– Så nu vil jeg bare foreslå, at vi glemmer alt om jantelov (…) Så skal vi partiledere – hvis vi vil – tage jakken af, smøge ærmerne op og for rullende kamera blive vaccineret med Johnson & Johnson. Og sende signalet til danskerne, at ”I kan roligt lade jer vaccinere, I skal ikke være bange.”

Sådan lød det fra De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen ved tirsdagens spørgetime i Folketinget.

Det skriver Jyllands-Posten.

Samtidig udtrykte han bekymring over, at Johnson&Johnson-vaccinen og AstraZeneca-vaccinen omtales som “skrottede vacciner”, selvom de anvendes i stor stil i udlandet.

Herhjemme er de begge blevet taget ud af vaccinationsprogrammet efter de er blevet sat i forbindelse med alvorlige blodpropper.

Alligevel mener Pape, at det er vigtigt at skabe tillid til vaccinerne mod covid-19 – også de, der er blevet taget ud af Danmarks vaccinationsprogram.

– Vi politikere er nødt til at sikre en vis tryghed i befolkningen, for vi skal have landet åbnet fuldt og helt. Vi skal have danskerne til at tage vaccinen – hvis de vil, lød det fra Pape.

Under debatten i folketingssalen undlod statsminister Mette Frederiksen (S) at forpligte sig til Papes forslag.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?