Søren Pape Poulsens tur til Den Dominikanske Republik koster Konservative dyrt

Dagens meningsmåling fra Vox-meter viser en nogenlunde stabil tendens, men med variationer på de to fløje.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

Når Konservative taber noget, der vil svare til 2 mandater siden sidste måling, er det næppe deres statsministerkandidats skilsmisse.

Årsagen skal nok snarere findes i Søren Pape Poulsens ureglementerede delegation til Den Dominikanske Republik i sin tid. Det var selvfølgelig en fuldstændig uacceptabel hændelse, der viser en total udeblevet dømmekraft.

Vi har stadig til gode at høre, hvad de tre ministrere havde på dagsordenen. Det er en sag, der vil blive forfulgt af presse og regeringspartierne indtil den er belyst.

Konservatives statsministerkandidat har også fået nye spørgsmål, der vedrører processen omkring tildelingen af en af Viborgs bedste lejligheder, med udsigt direkte til domkirken. I en proces, der af mindst en professor i forvaltningsret betegnes som ureglementeret. Konservative har kritiseret Ekstrabladets journalister for ”at gå efter” deres statsministerkandidat, men det er jo ikke Ekstrabladet men Pape selv, der har lagt snubletrådene…

Der har igennem længere tid været næsten ”forbundne kar” imellem totalen for Venstre plus Konservative. Det antal kandidater de to partier kan mønstre er ca. 50, hvilket er en tilbagegang på ca. 5 mandater eller 10% siden seneste valg.

Det har også vagt undren, hvad Inger Støjberg havde på notesblokken, da hun deltog i bemeldte tur til Dominikanske Republik. Det er der også blevet spurgt ind til, uden svar fra den tidligere minister i øvrigt. Den rejse har ikke haft betydning på meningsmålingen hvad angår DanmarksDemokraterne – stadig godt 9,3%, det svarer til 17 mandater.

Nye Borgerliges måling faldt da DanmarksDemokraterne lagde fra land, men de er tilbage på knapt 5% eller 9 mandater. Liberal Alliance står til 4,3% eller 9 mandater.

To partier – der ikke tilhører ”rød stue” kæmper for deres liv. Dansk Folkeparti er tæt på spærregrænsen, og Moderaterne er under spærregrænsen ifølge den her måling, foretaget af Voxmeter ud fra en prøveudtagning i sidste uge.

På ”rød stue” kan Socialdemokratiet risikere at miste 4 mandater og få et resultat, der er meget lidt prangende med 24,2%. Radikale ligger på godt 6% og SF 8,4%. Enhedslisten gør det godt med 8,3%, der kan give 2 mandater ekstra.

Hvis det lykkes Lars Løkke at komme ind – og det kan man jo godt tro – vil hans parti stå stærkt. Grunden er, at Radikale har spillet sig så langt uden for banen, at det bliver svært at komme tilbage – selv for dem.

Mette Frederiksen synes givetvis ikke det var så fedt at blive tvunget ud i en valgudskrivelse, og nu vil Radikale heller ikke støtte en regering, der vil arbejde på et modtagecenter i Rwanda, hvad alle andre – der kan havne i en regering – vil.

Radikale har dog altid tilsluttet sig Jens Otto Krag`s berømte ord ”Man har en mening, til man tager en ny!”

Man skal aldrig afskrive de Radikale…

[adning id="17957"]

Fik du læst?