Sophie Løhde: Alle har behov for større økonomisk tryghed

Venstre er svækket i forhold til valget i 2019, men lægger stadig billet ind på at være det førende borgerlige parti. Venstres politiske ordfører Sophie Løhde lover ikke de største skattelettelser, men til gengæld en ansvarlig økonomisk politik, fastslår hun overfor Indblik.dk. Løhde afviser kritikken fra tænketanken Cepos, der mener, at Venstre mangler finansiering til sine planer.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

– Sophie Løhde, hvorfor skal man stemme på Venstre frem for et af de andre borgerlige partier?

”Jeg ser ikke mig selv i modsætning til de andre borgerlige partier, så jeg bruger ikke min energi på at tale de andre borgerlige partier ned. Vi spiller på samme hold og kæmper for at få en borgerlig-liberal regering. Jeg er til gengæld fuld af gode grunde til, hvorfor man skal stemme på Venstre fremfor Socialdemokratiet og de partier, der peger på Mette Frederiksen.

I Venstre er vi mere end klar til at kæmpe for en borgerlig-liberal regering, der skal tage et opgør med den socialdemokratiske magtfuldkommenhed, som har været her, der og allevegne de seneste tre år. Danskerne fortjener en regering, der er ordentlig, ansvarlig og som står ved sine beslutninger. Det er slut med at skyde skylden på alle andre.

Det er ikke mig, der lover dig de største skattelettelser eller en blankocheck til den offentlige sektor. Men jeg kan love dig noget andet: En ansvarlig økonomisk politik, der sikrer flere penge til velfærd, og at du samtidig kan beholde flere af dine egne penge. Det er ansvarlighed for mig. Alle har behov for større økonomisk tryghed. Og som samfund har vi brug for vished om, at der også i fremtiden er råd til at investere i vores børn, sundhedsvæsen, klima og ældrepleje.”

– Hvis I skal danne regering, hvilke steder tror du, at det bliver lettest at nå til enighed blandt blå regeringspartier?

”Fællesmængden imellem de blå partier er stor, og jeg kan se langt flere områder, vi er enige om, end vi er uenige om. Hvis jeg skal nævne et par af de vigtige områder, så er vi alle sammen enige om, at vi skal føre en økonomisk ansvarlig politik, der gør det billigere at være dansker, og som skaber vækst og velstand. Det er forudsætningen for at kunne investere i bedre velfærd og den grønne omstilling. Det er også forudsætningen for, at vi kan hjælpe danskerne igennem de udfordrende tider med inflation og stigende energipriser. Vi er selvfølgelig også enige om vigtigheden af at føre en stram udlændinge- og retspolitik.”

– Hvilke steder forudser du flest uenigheder med de øvrige borgerlige partier?

”Jeg glæder mig over den store fællesmængde og den gode stemning imellem de borgerlige partier. Selvfølgelig er vi uenige om visse ting, og sådan skal det da også være. Ellers kunne vi bare slå os sammen i ét parti. Uanset hvad er jeg meget fortrøstningsfuld på en fremtidig borgerlig-liberal regerings vegne.”

– Venstre siger, at man vil lette skatten på dem, der arbejder. Og I spillede for nylig ud med et forslag om, at alle danskere, der arbejder minimum 37 timer om ugen, skal have en skattelettelse på 3.000 kroner om året. Cepos sagde, at I ikke havde finansieret jeres plan fuldt ud. Hvordan vil I gøre det?

”Vi har i dag fremlagt vores 2030-plan, som selvfølgelig indeholder finansiering til alt det, vi har fremlagt. Lavere skatter, bedre uddannelser og investeringer i den grønne omstilling, psykiatrien og sundhedsvæsnet er nogle af hovedpunkterne i den nye økonomiske 2030-plan, som Venstre har præsenteret. Planen viser Venstres vej mod et rigere og friere Danmark i en økonomisk usikker tid. En vej, hvor vi sikrer, at der med flere børn og flere ældre samtidigt følger flere penge med. Hvor vi sikrer ny finansiering til investeringer i klima og sikkerhed og insisterer på, at det skal kunne betale sig at arbejde.”

[adning id="17957"]

Fik du læst?