Sort borgmester beskyldes for racisme: Vil ikke interviewes af hvide

Foto: Prachatai/Flickr

Borgmesteren skriver i et tweet, at det er en skam, at pressekorpset er altovervejende hvidt.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Den amerikanske storby Chicagos demokratiske borgmester, Lori Lightfoot, meddeler nu, at hun kun vil interviewes af ikke-hvide journalister.

Lightfoot, der selv er sort, har i denne tid rundet sit andet år som borgmester for Chicago, og det er i forbindelse med dette jubilæum, udmeldingen kom.

I et tweet skriver Lightfoot, at hun stillede op som borgmester for at bryde status quo, og fortsætter:

– Det er en skam, at rådhusets (Chicagos, red.) pressekorps er altovervejende hvidt i en by, hvor mere end halvdelen af byen identificerer sig som sorte, latinoer, AAPI (asiatiske amerikanere og stillehavsboer) eller indfødte amerikanere.

Borgmesterens udmelding har medfødt en del kritik beretter blandt andet The Independent, og tidligere kongresmedlem for samme parti som Lightfoot, Tulsi Gabbard, beskylder borgmesteren for anti-hvid racisme.

Derudover opfordrer Gabbard i selvsamme tweet borgmesteren at fratræde fra sin borgmesterpost, og skriver ydermere, at Amerikas ledere bør fordømme alle former for racisme; også anti-hvid.

Borgmesteren begrunder sit valg med at det fremmer diversiteten og inklusionen.

Men ifølge mange kritikere er det argument udtryk for hykleri, idet hendes udmelding netop ekskluderer en gruppe mennesker blot på grund af deres hudfarve.

I et svar til borgmesterens række af tweets, skriver senior pastor for Westhills Church, Tyler Brown, at han ikke er sikker på inklusionen betyder det, (borgmesteren, red.) tror, det betyder.

Lightfoot har endnu ikke udmeldt, om hun trækker sin beslutning, om at nægte hvide journalister at interviewe hende, tilbage, og Gabbards opfordring om en fuldstændig fratrædelse af borgmesteren, er heller ikke blevet adresseret.

[adning id="17957"]

Fik du læst?