Spidskandidat for Socialdemokratiet i København vil legalisere hash

Foto: Region Hovedstaden

“Vi ønsker, at vi skal have en legaliseringsmodel, hvor kommunen kan give tilladelse til at sælge hash under ordentlige og sikre forhold”.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

I et Facebookopslag fortæller overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København, Sophie Hæstorp Andersen, at hun ønsker cannabis legaliseret i Danmark.

Sophie melder klart ud, at hun vil lukke pusherstreet ved hjælp af en legalisering, således at bandekrig og skudepisoder så vidt muligt stoppes.

Derfor ønsker jeg entydigt at bakke op om christianitternes kamp for at lukke Pusher Street, skriver hun og fortsætter:

– For christianitterne kan ikke stå alene med problemet – og dette vil også være til gavn for øvrige dele af København og forstæderne, hvor kriminaliteten ellers også rykker ud. Det handler om en fælles kamp mod kriminalitet og utryghed.

Sophie Hæstorp fortæller efterfølgende, at hun og Socialdemokratiet i København vil søge opbakning i Folketinget, hvorefter hun beskriver den model for legalisering, som hun har forestillet sig:

–  Cannabis skal kun kunne sælges fra statsejede og statsdrevne salgssteder. 

–  Salgssteder skal kun åbne efter anmodning fra kommunalbestyrelsen. 

–  Salg skal kun finde sted til voksne over 18 år. 

–  Alle salgssteder skal tilbyde rådgivning til personer, der f.eks. er blevet afhængige af hash. 

–  Der skal kunne indføres lokale forbud mod hashrygning i det offentlige rum, f.eks. gennem politivedtægten.

Sophie Hæstorp mener desuden, at det primære fokus ved legaliseringen, vil være at mindske kriminaliteten i København. Dog vil en anden positiv effekt, ifølge hende være, at man fra statslig side vil kunne regulere hashsalget.

[adning id="17957"]

Fik du læst?