SSI og WHO er enige: Coronapandemien kan snart være slut

Faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause. (Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)

Vi kan snart få vores “normale liv” tilbage, lyder den opløftende melding.

Af Claes Kirkeby Theilgaard, claes@indblik.dk

– Det tror jeg, den kommer til have de næste to måneder, og så håber jeg, smitten vil begynde at klinge af, og vi får vores normale liv tilbage.

Sådan lød svaret fra faglig direktør i Statens Serum Insitut (SSI), Tyra Grove Krause, da hun i programmet “Go’ morgen Danmark” på TV 2 blev adspurgt om, hvor længe endnu coronavirus ville påvirke danskernes hverdag i “afgørende” grad.

Den opløftende melding kommer på baggrund af, at den nye coronavariant Omikron medfører halvt så stor risiko for indlæggelse om Delta-varianten.

Efterhånden som den mere smitsomme, men markant mildere, Omikron-variant bliver mere udbredt, vil den faktisk kunne bringe en ende på pandemien, lyder det fra Tyra Grove Krause.

For når flere bliver smittede med milde forløb, vil det bevirke til at give god, naturlig immunitet i den danske befolkning, anfører hun. SSI-direktøren forudser, at smitte med Omikron-varianten vil toppe i januar, hvorefter vi vil stå et langt bedre sted i forhold til immunitet mod coronavirus.

Tyra Grove Krause og SSI får opbakning fra Verdenssundhedsorganisationen WHO og dennes genereldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, der for få dage siden i en tale erklærede, at 2022 meget vel kan blive året, hvor coronaviruspandemien langt om længe når sin ende.

WHO-direktøren understregede dog i sin tale, at det i hans øjne kræver, at der på verdensplan bliver vaccineret flere mennesker, hvis vi skal ryste pandemien af os.

I skrivende stund er 770 danskere indlagt med coronavirus. Heraf ligger 73 på intensiv og 46 i respirator.

[adning id="17957"]

Fik du læst?