Stadig føring til Rød blok.

Mette Frederiksen helgarderer.

Vurderet på Voxmeters seneste måling har Regeringen ikke meget at frygte, hvis der var valg nu. Godt 51% mod knapt 47% er en pæn føring, der blandt andet skyldes et relativt stort stemmespild i den blå afdeling.

Lige nu ser det ikke ud til, at hverken Kristeligt Folkeparti eller Moderaterne kommer ind, og det er så 2,5% stemmeafgivelse uden effekt for Blå blok. Nu er det i øvrigt sådant, at Lars Løkke ikke vil kaldes blå men lilla. Han kan være både det ene og det andet, hvilket må give endnu mere luft til Rød blok.

Moderaterne blev i øvrigt officielt stiftet Grundlovsdag – lige efter den her meningsmåling var gennemført. Det kan måske trække partiet op over spærregrænsen på 2%. Det ville være mærkeligt, hvis ikke en tidligere statsminister kunne sikre sit nye parti en plads i Folketinget. Målinger har i øvrigt vist, at Moderaterne får deres stemmer fra Venstre, og ikke fra Radikale, som jo er dem, der i en menneskealder har kunnet både det ene eller det andet.

Strategisk set bliver Radikale antageligt i Rød Blok, nu Sofie Carsten Nielsen kan skimte den ministerbil, hun så gerne vil sidde i. Mette Fredriksen har jo antydet, at en flertalsregering kunne komme på tale – måske over midten. Venstre og Konservative har afvist, men Radikale er næsten svømmet over i begejstring.

Det bliver spændende at se, om Moderaterne i næste uge slår mere positivt ud.

En måling – som den Voxmeter foretager – med spørgsmålet: ”Hvilket parti ville du stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen?” handler også om uhjulpet kendskab. Der er f.eks. Moderaterne bagud i forhold til de gamle partier. Det kan godt rykke et par procent i den sidste ende.

Dansk Folkeparti er steget lidt, så måske kan Morten Messerschmidt se en effekt af sin forgæves kamp for at bevare forsvarsforbeholdet…

KLIK PÅ BILLEDE ELLER HER FOR AT SE MENINGSMÅLINGEN I PDF

[adning id="17957"]

Fik du læst?