Støjbergs afløser er valgt: Her er Venstres nye næstformand

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Venstres nye næstformand vil blive klappet ind på partiets kommende ekstraordinære landsmøde.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Venstre er for tiden kastet ud i et sandt politisk stormvejr, og i en ny måling står partiet til at blive overhalet af både De Konservative og Nye Borgerlige med en vælgertilslutning på blot 9,2 procent.
Nu kan partiets formand Jakob Ellemann-Jensen dog præsentere lidt gode nyheder: Inger Støjbergs afløser på næstformandsposten er fundet. Støjberg blev for nyligt vraget som næstformand for partiet og skal nu for en rigsret grundet sin ulovlige asylinstruks i sin tid som udlændinge- og integrationsminister, og siden da har Venstre været uden næstformand.
Venstres nye næstformand bliver Stephanie Lose, der både er regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Danske Regioner.
I et Facebook-opslag byder Jakob Ellemann-Jensen sin nye næstformand velkommen og fortæller, at der ingen modkandidater var.
– Den post har Venstres dygtige regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose, valgt at stille op til. Og da tidsfristen for at stille op udløb søndag uden modkandidater, vil Stephanie blive ny næstformand i Venstre, skriver Venstreformanden.
– Jeg er meget glad for, at Stephanie har valgt at stille op til posten og tage ansvar for vores parti. Hun er respekteret bredt som en vellidt og hårdtarbejdende regionsrådsformand.
Ellemann glæder sig over at få en næstformand fra “det kommunale og regionale bagland” i stedet for en fra folketingsgruppen. Samtidig erklærer han sig enig i Stephanie Loses tanker om, hvordan næstformandsposten i Venstre skal redefineres.
Jeg er meget enig i de tanker, som Stephanie har delt om at redefinere næstformandsposten, så den i højere grad kommer til at minde om, hvad man ser i andre partier, skriver han og fortsætter:
– Altså en organisatorisk post, hvor man er engageret på de indre linjer, og hvor man ikke er udpeget som uofficiel kronprins eller kronprinsesse. Det tror jeg vil være sundt for Venstre med tanke på, hvad vi har været igennem i flere år.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?