Store snemængder på den nordlige halvkugle i år

Klimaændringerne har indtil videre ikke medført mindre snefald samlet set i vores del af verden. Det viser aktuelle finske data.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Store snemængder på den nordlige halvkugle i år

Klimaændringerne har indtil videre ikke medført mindre snefald samlet set i vores del af verden. Det viser aktuelle finske data.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net
Mens vi herhjemme ikke har haft sne og først frost her i marts, er der i år faldet store mængder sne andre steder på den nordlige halvkugle i denne vinter. Således har Canada og store dele af den nordlige USA i perioden været begravet i sne. Der er også faldet store mængder sne i Rusland, og i Sveriges nordlige del taler man om rekordmængder i år. De nyeste målinger viser da også, at der i vinteren 2019/2020 er faldet større snemængder på den nordlige halvkugle end i de fleste vintre i de seneste 40 år.
Det er bl.a. Arctic Space Center under det finske meteorogiske institut (FMI), som via satellitter er med til at måle snemængder på den nordlige halvkugle, og vinterens målinger viser, at snemængderne er nogle af de største, der er målt, siden satellitmålinger blev mulige fra 1979.
Grafen her viser udviklingen:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6421″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]FMI’s tal viser, at der netop de seneste tre år har været betydelige snefald mod nord, så hvis man ser på hele tidslinjen fra 1979, var de tre seneste år de 5., 6. og 7. mest snerige år i perioden.  Kun i 1989, 1993, 1997 og i 2001 faldt der mere sne end i de seneste tre år.
Tallene her er gengivet på hjemmesiden Electroverse.net, som også fremlægger tal for den samlede snemasse på den nordlige halvkugle de senere år (fra FMI). I året 2018 måltes i marts måned en gennemsnitlig snemasse på 3190 gigaton, som var den største snemasse målt i 41 år og omkring 330 gigaton over gennemsnittet i perioden 1979-2018.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”3812″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”4347″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”5810″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?