Sundhedsstyrelsen bruger koranen i vaccinefolder: ”Det hører ingen steder hjemme”

Foto: Sundhedsstyrelsen

En folder udarbejdet af Sundhedsstyrelsen, syv islamiske organisationer og en imam forsøger at informere danske muslimer om fordelene ved at lade sig vaccinere.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Det skriver TV 2.

Ifølge Halima El Abassi, der er forkvinde i rådet, der har til formål at vejlede regeringen i spørgsmål, der omhandler flygtninge, indvandrere og integration, er mange danske muslimer stærkt i tvivl om de med god samvittighed over for deres religion, kan lade sig vaccinere.

– De minoriteter, jeg taler med, er meget skeptiske i forhold til en eventuel vaccine, og det går ud over vores alles ve og vel. Derfor må vi gøre alt for at kommunikere målrettet, fortæller hun.

Indblander koranen

Derfor har Sundhedsstyrelsen i samarbejde med syv islamiske organisationer og en imam udarbejdet folderen ”Spørgsmål og svar om islam og vaccination mod covid-19”.

Folderen har til formål at informere danske muslimer om fordelene ved at lade sig vaccinere samt forklare hvorvidt det er foreneligt med religionen islam.

Folderen er delt op således, at den første del er lavet af Sundhedsstyrelsen, som besvarer sundhedsfaglige spørgsmål angående vaccinen.

Den anden del er lavet af de syv islamiske organisationer, der fremstiller teologiske argumenter for at lade sig vaccinere.

– Profeten Muhammad modtog og anbefalede medicinsk behandling og sagde ’tadawu’ (søg behandling), står der som eksempel i folderen.

“Forfærdelig dårlig idé”

Marcus Knuth, udlændingeordfører for De Konservative, er på ingen måde begejstret for folderen og mener, at det er “et kæmpe tilbageskridt for hele integrationsdebatten i Danmark”.

– Jeg synes, det er en forfærdelig dårlig idé. Det hører ingen steder hjemme, at imamer skal bruges til at godkende, at borgere skal vaccineres, siger han til TV 2.

Han mener, at man gør imamer til en legitim institution, når man “inviterer dem med til bords” på den måde.

– Hvad bliver det næste? Skal imamer også godkende andre ting såsom p-piller eller det at gå til lægen, siger han og fortsætter:

– Det er ikke noget, danskernes skattekroner skal gå til det her. Det er galt på så mange parametre.

Sundhedsministeriet henviser overfor Indblik til et kommende samråd om sagen, og har ingen kommentarer indtil da.

[adning id="17957"]

Fik du læst?