Sundhedsstyrelsen: Så mange coronaindlagte kan sundhedsvæsenet klare

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sundhedsstyrelsen løfter nu sløret for det tal, der ligger til grund for alle nedlukninger og coronarestriktioner.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Når Danmark fortsat er lukket delvist ned og danskerne må leve under vidtgående coronarestriktioner, sker det for at undgå, at for mange coronapatienter skal indlægges og sundhedsvæsenet dermed bliver overbelastet.
Derfor hører vi ofte fra den socialdemokratiske regering og myndighederne om antallet af indlagte med coronavirus. 
Det er nemlig det tal, der ikke må stige, før det kan gå helt galt, og sundhedsvæsenet risikerer at kollapse, lyder det.
Men hvor mange coronaindlagte er for mange? Det sætter Sundhedsstyrelsen nu tal på.
Ifølge et bilag fra Sundhedsstyrelsen, som Ritzau er i besiddelse af, vurderes det, at de danske sygehuse kan operere “næsten normalt”, når der er 300-450 indlagte med coronavirus.
Ved omkring 600 indlagte vurderer styrelsen, at “en del planlagt aktivitet” skal udskydes. 
Stiger antallet af indlagte til 1000 vurderer Sundhedsstyrelsen, at “al planlagt aktivitet” skal udskydes. 
Det danske sundhedsvæsen vil i en kort periode med spidsbelastning kunne håndtere 1600 coronaindlagte, vurderer styrelsen. Dette vil dog “få store konsekvenser for behandling af akutte og livstruende sygdomme”, lyder det.
For nyligt kunne Berlingske afdække, at antallet af coronaindlagte har været “overestimeret” af myndighederne med op til 25 procent
Forklaringen på denne massive overvurdering af antallet af coronaindlagte er, at alle indlagte patienter på landets sygehuse og hospitaler løbende bliver testet for coronavirus. 
Det betyder i praksis, at selv folk, der er indlagt efter en trafikulykke eller er gravide tæller med som “coronaindlagte”, hvis de altså tester positiv for coronavirus.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”fact-box” css=”.vc_custom_1614777865416{margin-top: 40px !important;margin-bottom: 40px !important;padding-top: 4% !important;padding-right: 4% !important;padding-bottom: 4% !important;padding-left: 4% !important;background-color: #ffce00 !important;}”]

Sundhedsstyrelsen: Sådan påvirker antallet af coronaindlagte sundhedsvæsenet

  • 300-450 indlagte: Sygehuse opererer “næsten normalt
  • 600 indlagte: “En del planlagt aktivitet” skal udskydes
  • 1000 indlagte: “Al planlagt aktivitet” skal udskydes
  • 1600 indlagte: Maksimal spidsbelastning, vil “få store konsekvenser for behandling af akutte og livstruende sygdomme

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?