Tænketank kritiserer ny sommerpakke til 1,6 milliarder: “Spild af skatteydernes penge”

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

“Jeg kan slet ikke se noget behov for sommerpakken”.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk

Sådan lyder det fra tænketanken Cepos’ cheføkonom Mads Lundby Hansen i en skriftlig kommentar til Indblik.

Han er stærkt kritisk over den nye sommer- og erhvervspakke til 1,65 milliarder skattekroner, som et bredt flertal i Folketinget netop er blevet enige om at bruge på bl.a. skattefinansierede færgebilletter og togture.

– Det medfører en unødvendig offentlig gældsstiftelse for 1,6 mia. kr. Bl.a. kan jeg ikke se nogen grund til, at skatteyderne skal betale for gratis færgebilletter. 

– Danskerne har jo sparet 1.000 mia. kr. op på deres indlånskonti og derfor er der masser af potentiel købekraft, som kan omsættes i forretninger og restauranter nu hvor restriktionerne ophæves. Og derfor er der absolut ingen grund til tilskuddet til lavere priser på færgebilletter, lyder det fra Mads Lundby Hansen.

Han fortsætter:

– Der er desuden begyndende mangel på arbejdskraft. Og følge vismændene er der udsigt til ca. 3 pct. vækst i år og 4 pct. næste år. Selv om vi har supersunde offentlige finanser, er der ingen grund til at stifte ekstra gæld til unødvendig sommer-stimuli.

Læs mere om den nye sommerpakke her.

Subscribe

* indicates required

.

Vi opbevare din data sikkert, og du kan til hver en tid melde nyhedsbrevet fra igen

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.