Tænketank: Man kan ikke være for krigen i Ukraine og imod krigen i Mellemøsten på samme tid

ISW har udgivet en rapport, der må give enhver i Vesten grund til eftertanke. Vi er i en reel krig mod Rusland og Iran - taber Ukraine taber Vesten! Vi bringer et resume.
Hør artikel
Getting your Trinity Audio player ready...

En russisk sejr er en iransk sejr.

Moskva og Teheran har dannet en militærblok med det formål at besejre USA og dets allierede i Mellemøsten, Europa og rundt om i verden. Russiske og iranske militærstyrker har kæmpet sideløbende med hinanden i Syrien i næsten et årti.

Russerne har givet Iran avanceret luftforsvar og adgang til andre militære teknologier og teknikker, foruden et sæde på forreste række, hvor Iran kan observerer Ruslands bestræbelser på at besejre amerikanske og NATOs missilforsvar i Ukraine.

Iranerne har til gengæld givet russerne droner og adgang til droneteknologier, herunder at assistere med opførelsen af en stor fabrik, der kan producere tusindvis af iranske droner i Rusland. Reel russisk støtte til Iran har været begrænset blandt andet på grund af de tilbageslag, Rusland har lidt i Ukraine.

Et sejrrigt Rusland vil frit kunne give Iran de avancerede fly- og missilteknologier, som Teheran længe har søgt. Hvis Rusland får kontrol over Ukraines ressourcer, som det søger at gøre, vil det være i stand til at genopbygge sit eget militær og hjælpe Iran på samme tid. De, der bekymrer sig om væksten af Irans militære magt, ambitioner og aggression i Mellemøsten, må erkende, i hvilken grad Iran stiger og falder med Rusland.

Der er ringe grund til at forvente, at Vesten kan slå en kile ind mellem Moskva og Teheran på nuværende tidspunkt. Russisk retorik og handlinger er blevet voldsomt anti-vestlige og er kommet til at dele mange af de overtoner af civilisationskonflikter, som længe har kendetegnet iransk ideologi.

Det faktum, at Rusland i princippet søger at opbygge en anti-vestlig kristen civilisation, mens Teheran ønsker en anti-vestlig muslimsk samfund, har ingen betydning, så længe begge er enige om, at besejring af USA og dets allierede har topprioriteten. En fælles fjende samler.

Den primære begrænsning for russisk støtte til Iran er derfor Ruslands ageren i Ukrain. Et Rusland, der får fiasko i Ukraine, må slikke sine sår og stå over for et stærkt og uafhængig Ukraine. Et sådant Rusland vil have begrænsede ressourcer og energi til at hjælpe Iran.

Et Rusland, der triumferer over USA og NATO i Ukraine og med Ukraines ressourcer til sin rådighed, vil på den anden side have rigelig kapacitet til at betale sine venner tilbage og støtte dem i deres bestræbelser på at nå de mål, Rusland deler – at besejre USA stategisk og udstøde af det af Mellemøsten.

Forestillingen om, at USA skal tillade Rusland at vinde i Ukraine for at modstå Iran i Mellemøsten, er således uforsvarlig!

Amerikanerne må indse den ubehagelige virkelighed, at den russisk-iranske militærblok er en reel og farlig alliance. USA må gå op mod både Moskva og Teheran, støtte sine allierede og indse, at Ruslands sejr er Irans sejr.

Ruslands tab er tværtimod Irans tab.

De, der ønsker at begrænse Iran, må derfor også støtte hjælpen til Ukraine mod Rusland.

Frederick W. Kagan, Ashka Jhaveri, Annika Ganzeveld, Nicholas Carl, and George Barros
[adning id="17957"]

Fik du læst?