Analyse

Analyse

Krisen på arbejdsmarkedet har vi selv skabt

Direktøren for Danske Erhverv, Brian Mikkelsen har netop holdt en moralprædiken for os i almuen, som han formaner til ’ikke at blive et lille stammefolk’. Brian med det store udsyn har nok ikke bemærket, at Danmark og danskerne ellers har været rigtigt dygtige til at modtage og integrere nye kulturstrømninger og immigranter fra udlandet.

Analyse

Biden trak tilståelsen tilbage!

“Hvis Rusland angriber Ukraine, så er det slut med Nordstream” Biden havde i månedsvis haft en mørklagt gruppe til at arbejde med planer for hvordan gasledningen fra Skt. Petersborg til Lubmin i Nordøsttyskland kunne sprænges.

Analyse

Kongemord I slow motion

I virkeligheden bunder oprøret mod Pape i utilfredshed over, at han ikke er rykket ind på midten. Pape kom for sent til Moderaternes tog med Lars Løkke som lokomotivfører. De konservative tillidsfolk vil ikke have borgerlige, men fleksible stemmer, der arbejder.

Analyse

Europæisk (dis)integration?

Kommission har hele tiden behov for at hævde sig selv, og for at opretholde sin eksistensberettigelse er det nødvendigt at kommissionen fremstår handlekraftig. Især med tanke for at der ikke er nogen ægte demokratisk autoritet.

Analyse

To Ronkedorer slås om Pennsylvania Avenue

Jackie er du her? Hvor er du Jackie? Biden spejder forgæves rundt i salen efter det republikanske kongresmedlem Jackie Walorski, fordi han gerne vil takke hende for sin indsats i forbindelse med ny lovgivning. Men Jackie er ikke mødt op, for hun blev dræbt sammen med 2 af sine medarbejdere i en trafikulykke næsten 2 måneder tidligere…

Analyse

Jacob Ellemann kommer vist af krogen…

Atmos har ikke formået at sælge sit artilleri til det israelske forsvar, som ikke brød sig om, at mandskabet skulle forlade deres pansrede mandskabsvogn for at betjene kanonerne og derved udsætte sig for fjendtlig ild. Men under Ellemans ledelse lykkedes det at sælge systemet…

Kronik

Det største borgerlige svigt?

Efterhånden er niveauet i gymnasiet blevet så lavt, at der kun er værdi i en studentereksamen med et tårnhøjt snit!

Analyse

Intet nyt fra østfronten

Den optiske illusion et populært instrument i politikernes værktøjskasse. Frem for alt i Ukraine-krigen, hvor vestlige politikere markedsfører en fælles støttepolitik til Ukraine.

Notat

Danske nedslag fra den store filosofi

Den danske filosofis historie er mere en historie om store ideers påvirkning af dansk tænkning og kultur end af danskeres bidrag til den store filosofi.

Analyse

Grundlovsklumme 2023

I USA findes en levende debat om forfatningen og dens fortolkning. Uenigheden angår overordnet, i hvilket omfang forfatningen skal forstås bogstaveligt og ud fra sin oprindelige hensigt. Hvis vi som tankeeksperiment anlagde ’the original intent’-vinkel på Grundloven, hvad så?

Analyse

Så kender vi Tyskland igen

Nu er ikke kun atomkraft, men også kul blev det dæmoniske som skal uddrives af det moderne samfund. Klima-optøjer fylder rigtig meget i Tysklands medier lige nu.

Analyse

En krig med et langt perspektiv

Fronterne ændrer sig ikke meget. Russerne bygger interneringslejre til krigsfanger, deporterer Ukrainere, bomber Europas største atomkraftværk og civile mål dagligt. Hvor meget vil Vesten acceptere og hvad bestemmer krigens gang?

Analyse

Simon Spies skaber kø ved håndvasken i mediedanmark

Næsten 40 år efter sin død deler Simon Spies stadig vandene. Denne gang er hans forhold til helt unge piger blevet katalysator for en regulær nedsmeltning i mediedanmark. Medie efter medie deltager i karaktermordet for at komme foran i køen ved håndvasken.

Analyse

Den røde Magthaver og de blå udfordrere.

Historiske referencer til jordskredsvalget i ’73 bliver luftet nu, hvor vælgeranalyserne sender rød blok ned på 83 mandater, mens blå blok rejser nordpå med 88 mandater. Tendensen er en strøm fra rød til blå, men det spændende er, at hvis tendensen fortsætter, så kan det overflødiggøre Moderaternes kongemagerstemmer og de 4 Nordatlantiske mandater.

Analyse

Analyse: Socialdemokratiet spiller et farligt dobbeltspil

Mette Frederiksen spiller med feminismen sandsynligvis på den forkerte hest i et farligt spil om identitetspolitik. På den ene side står Woke-bevægelsen, og på den anden side står den brede befolkning. Særligt den seneste tids debat om Normstormerne udstiller en splittelse, som kan blive eksplosiv for regeringen.

Notat

MONKEY BUSINESS

Faktuel og oplysende artikel fra en tidligere bestyrelsesformand i medicinalbranchen. Om abekopper…

Analyse

Politisk analyse

Regeringen planlægger sig ud af krisen på et urealistisk grundlag

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]