Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/indblik.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Analyse - Indblik.dk

Analyse

Analyse

Selvdestruktive Danmark – er der håb?

Vi er stærkt bekymrede over den mangel på demokrati, ytringsfrihed og mindretalsbeskyttelse, som vi ser i Kina, Rusland, Iran og Nordkorea.
Enhver af os kan forlænge listen alt efter indsigt og holdning. Mange frygter tilmed udviklingen i USA, som forekommer at være politisk ustabilt.

Analyse

Den løse kanon i Forsvarsministeriet

Troels Lund får mange råd om, hvordan han på én gang skal redde Venstre og Forsvaret – samtidig med, at han passer på sig selv.
Mange af rådene er sikkert velmente, for der er rigtig mange, der kommer til skade, hvis det mislykkes. Men rådene stikker i alle retninger, så Troels er overladt til sit eget kompas – og det er kalibreret.

Analyse

Hvor gemmer I mælken?

Når Venstre har blødt mere end 500.000 vælgere og et helt fotoalbum af kendte toppolitikere, kan det ikke forklares med Store bededag og afgifter på transport og landbrug. Det er meget værre, for Venstre var jo der, hvor der var højt til loftet og langt til døren.

Analyse

PET´s problematiske trusselsbillede

PET skal overvåge og udspionere os borgere og sikre statens og vores sikkerhed, men PET skal ikke analysere trusselsbilleder i tvivlsomt, amatøragtigt sprog.

Analyse

Støjberg nedlægger Kronhjort

Søren Gade var “stand in” for Mads Fuglede til generalforsamling i Ringkøbing-Skjern kredsen mandag aften.
Og tidligt dagen efter fortæller Mads i medierne, at han forlader Venstre til fordel for Danmarks-Demokraterne…

Analyse

Dagsformen i dansk politik

Vi kører med høj hastighed frem imod ny rådsformand, ny dansk kommissær og nye medlemmer af EU-Parlamentet de kommende måneder. Det sidste bliver en styrkeprøve mellem partierne – lidt som et midtvejsvalg. Denne gang får EU-parlamentet og de danske kandidater fuld opmærksomhed op til parlamentsvalget.
Udpegningen af en ny dansk kommissær udløser temmelig sikkert en regeringsrokade.

Kronik

Omtanke contra undskyldninger

Respekt for undskyldninger. Men langt bedre ville være omtanke og respekt for faglighed. Netop på skoleområdet har der været store svigt, som det uddybes i det følgende med tre afgørende eksempler. Og Tesfaye bør ikke vurderes ud fra de undskyldninger, som han giver, men hvad han gør for, at omtanke og faglighed bliver centrale på skoleområdet, hvad der givetvis også vil kræve store ændringer i hans ministerium.

Analyse

FN er i krig med Israel

Det lidende palæstinensiske folk har fortjent bedre end at blive tyranniseret af Iran og dets lakajer som Hamas og UNWRA. Når Hamas snart er væk, kommer turen forhåbentlig også til UNWRA. Det er palæstinensernes bedste håb om en fremtid i frihed og sikkerhed.

Analyse

Dagsformen på Borgen…

Regeringen kom til verden med 50,1% af stemmerne. For 6 uger siden gav meningsmålingerne 37% og i dag cirka 40%. Dansk politik er altid i udvikling. Her er positionerne.

Analyse

Irans atombevæbning kan udløse storkrig i Mellemøsten

I november publicerede International Atomic Energy Agency en rapport, der advarede, at Iran nu besidder tilstrækkelige mængder af højt beriget uran til at kunne fremstille atomvåben og ydermere, at præstestyret er i stand til at producere seks atomsprænghoveder inden for den kommende måned og hele 12 sprænghoveder i løbet af de næste fem måneder.

Analyse

Julen i Ukraine 2023

Mens de fleste danskere vil opleve en tryg og fredelig jul, så betaler Ukrainerne den højeste pris for Putins Zar-drømme.
Det gør ondt at se, hvordan humøret slides ned hos den politiske og militære ledelse i Kyev. Vi analyserer helheden…

Analyse

Katastrofale babushka-dukker

Det er ingen overdrivelse at kategorisere optakten til årsskiftet som tæt på et globalt sikkerhedspolitisk sammenbrud.
Den gode nyhed er, at vi allesammen har mulighed for at bidrage til at vi kommer fornuftigt videre. Vi er bare ikke enige om hvordan vi skal bære os ad.

Analyse

År 50 efter jordskredet i dansk politik

Det første folketingsvalg, som jeg kan huske, fandt sted den 4. december 1973. Det blev samtidigt det mest markante i efterkrigstiden. Dansk politik eksploderede. Næsten 44% af vælgerne skiftede parti og de fleste gik til protestpartier. Fremskridtspartiet, Centrum-Demokraterne, Retsforbundet og Kristeligt Folkeparti stormede ind i Folketinget og på venstrefløjen sneg DKP, de danske stalinister, sig også over spærregrænsen.

Notat

Barnebrude i Danmark

Mere end 1200 mindreårige piger med indvandrer- og efterkommerbaggrund – herunder også piger under den seksuelle lavalder – fik blåstemplet deres ægteskab af myndighederne med kongebrev fra 1980erne til 2017. Den dybe stat er problemet.

Analyse

Spionskandalerne handler om gul sne!

Når PET-chefen Finn Borch Andersen og Rigsadvokaten Jan Reckendorff helt uafhængigt af hinanden, føler sig foranlediget til begge to at bryde med princippet om at holde dialogen mellem agenttjenesterne og politikerne fortroligt – og nu stiller sig til rådighed for de landsdækkende medier i den bedste sendetid – så kan enhver jo sætte sig ind i, at det er en tilfældighed, at det sker dagen før statsministerens samråd.

Analyse

Kulturstatens storhed og fald

Den overordnede fælles nationale og kulturelle identitet er udskiftet med stammeidentitet og had mod anderledes tænkende. Friheden, fliden og kreativiteten er blevet afløst af race- og kønsidentitet, mangfoldighed omfattende dem, man er enig med og udstødelse af alle andre.

Notat

Befri Palæstina

Hamas har ikke blot kidnappet mere end 200 israelere, men holder også sin egen befolkning som gidsel. Det er på tide, at Vesten påtager sig en historisk opgave: at befri Palæstina, som de allierede engang befriede Tyskland fra barbariet.

Analyse

Hvem står med ansvaret i spionsagerne?

Det var retshistorisk og politisk historie, og så var det “Cirkulært medieekko i egen juice”, da Jægersprisdrengen Lippert kunne afbryde sit eget interview af Claus Hjorth, for at fortælle den gamle Venstrestrateg, at sagen mod ham stoppes af anklagemyndigheden.

Notat

Retssamfundet vinder (nogle gange) i et demokrati!

Efter den reelle frifindelse af Claus Hjort Frederiksen og Lars Findsen efter Højesterets afgørelse må vi forvente en opklaring af, hvordan landets udøvende magt kunne anklage dem for landsforræderi.

Analyse

Det knager i demokratiets fuger…

Regeringen ser magtens forvaltning som indgreb og kirurgi, som vi senest så det med et lønløft til særlige grupper – og ingenting til andre grupper. Det er en ny måde at forvalte magten på, men det ligger i tråd med tidligere væsentlige regeringsbeslutninger.

Analyse

Krisen på arbejdsmarkedet har vi selv skabt

Direktøren for Danske Erhverv, Brian Mikkelsen har netop holdt en moralprædiken for os i almuen, som han formaner til ’ikke at blive et lille stammefolk’. Brian med det store udsyn har nok ikke bemærket, at Danmark og danskerne ellers har været rigtigt dygtige til at modtage og integrere nye kulturstrømninger og immigranter fra udlandet.

Analyse

Biden trak tilståelsen tilbage!

“Hvis Rusland angriber Ukraine, så er det slut med Nordstream” Biden havde i månedsvis haft en mørklagt gruppe til at arbejde med planer for hvordan gasledningen fra Skt. Petersborg til Lubmin i Nordøsttyskland kunne sprænges.

Analyse

Kongemord I slow motion

I virkeligheden bunder oprøret mod Pape i utilfredshed over, at han ikke er rykket ind på midten. Pape kom for sent til Moderaternes tog med Lars Løkke som lokomotivfører. De konservative tillidsfolk vil ikke have borgerlige, men fleksible stemmer, der arbejder.

Analyse

Europæisk (dis)integration?

Kommission har hele tiden behov for at hævde sig selv, og for at opretholde sin eksistensberettigelse er det nødvendigt at kommissionen fremstår handlekraftig. Især med tanke for at der ikke er nogen ægte demokratisk autoritet.

Analyse

To Ronkedorer slås om Pennsylvania Avenue

Jackie er du her? Hvor er du Jackie? Biden spejder forgæves rundt i salen efter det republikanske kongresmedlem Jackie Walorski, fordi han gerne vil takke hende for sin indsats i forbindelse med ny lovgivning. Men Jackie er ikke mødt op, for hun blev dræbt sammen med 2 af sine medarbejdere i en trafikulykke næsten 2 måneder tidligere…

Analyse

Jacob Ellemann kommer vist af krogen…

Atmos har ikke formået at sælge sit artilleri til det israelske forsvar, som ikke brød sig om, at mandskabet skulle forlade deres pansrede mandskabsvogn for at betjene kanonerne og derved udsætte sig for fjendtlig ild. Men under Ellemans ledelse lykkedes det at sælge systemet…

Kronik

Det største borgerlige svigt?

Efterhånden er niveauet i gymnasiet blevet så lavt, at der kun er værdi i en studentereksamen med et tårnhøjt snit!

Analyse

Intet nyt fra østfronten

Den optiske illusion et populært instrument i politikernes værktøjskasse. Frem for alt i Ukraine-krigen, hvor vestlige politikere markedsfører en fælles støttepolitik til Ukraine.

Notat

Danske nedslag fra den store filosofi

Den danske filosofis historie er mere en historie om store ideers påvirkning af dansk tænkning og kultur end af danskeres bidrag til den store filosofi.

Analyse

Grundlovsklumme 2023

I USA findes en levende debat om forfatningen og dens fortolkning. Uenigheden angår overordnet, i hvilket omfang forfatningen skal forstås bogstaveligt og ud fra sin oprindelige hensigt. Hvis vi som tankeeksperiment anlagde ’the original intent’-vinkel på Grundloven, hvad så?

Se hvad vores læsere mener
[adning id="17957"]