Taiwan er et land – det er Kina ikke

Foto: Tingshu Wang/Reuters/Ritzau Scanpix

Kina har gjort os afhængige af deres slavearbejde, smidt et utal af muslimer i koncentrationslejre og løsladt den værste pandemi i et århundrede. Nok er nok, skriver Gustav Aakerlund Jensen i dette debatindlæg.

Af Gustav Aakerlund Jensen, serviceøkonom og spidskandidat for Liberal Alliance Odense til kommunalvalget i 2021

Den mest kontroversielle præsident i USA’s historie har altid været Nixon. Det er et faktum, alle ønsker at debattere, hver gang der bliver valgt en ny, men historisk set har vi altid kigget på Nixon som den værste – primært pga. Watergate-skandalen.

Nixons liste af uheldige episoder slutter ikke ved hans korruption. Nogen ville mene, at Nixons største politiske fejl var at afskaffe guldstandarden og dermed gøre den amerikanske dollar til en fiat-valuta, hvis værdi skulle reguleres politisk.

Men den største politiske fejltagelse har i retrospekt været at åbne dørene for en bunke slyngler i CCP (Chinese Communist Party) til verdensmarkedet.

For sandheden er, at det var Mao Zedong og hans kommunistiske revolution, der overtog Kina og sendte landets retmæssige regering på flugt til Taiwan, som med tiden har udviklet sig til et af de frieste demokratier i verden ifølge Human Freedom Index.

I årene mellem Maos revolution og Nixons embede anerkendte USA og det øvrige af FN’s medlemslande Taiwan som Kinas legitime regering, men Nixon havde andre planer.

Sammen med hans udenrigsminister, Henry Kissinger, var planen at splitte Østblokken ad, som dengang udgjorde det meste af verden øst for Danmark.

Nixon og Kissinger vurderede, at man ikke alene ville kunne svække Østblokken ved at få Mao og CCP til at alliere sig med de vestlige demokratier, men at man igennem frie markeder med tiden kunne udvikle Kina til at blive et liberalt demokrati, der respekterede menneskerettigheder på samme måde, som vi er vandt til det i Vesten.

Og på papiret lyder det da også som en rimelig skudsikker idé. Kineserne lever også i dag med langt højere levestandarder, end de gjorde under kommunismen.

Det er i hvert fald, hvad vi er blevet fortalt. Husk, at alle statistikker der kommer ud fra Kina, skal tages med et gran salt.

Men planen har slået helt fejl fra et geo- og sikkerhedspolitisk standpunkt. Splittelsen i Østblokken var med til at fælde Sovjetunionen, men i dens skygge voksede en endnu større fjende. For Kinas merkantilisme har ikke medvirket til mere frihed.

Den har bare gjort dem til en supermagt med imperialistiske ambitioner. CCP har infiltreret de fleste af vores institutioner, vores popkultur og akademia.

De har gjort os afhængige af deres slavearbejde, smidt et utal af muslimer i koncentrationslejre og løsladt den værste pandemi i et århundrede. Nok er nok.

Det er på tide, at Vesten igen anerkender Kinas legitime regering i Taiwan, støtter et uafhængigt Hong Kong, flytter sin produktion til ordentlige lande (f.eks. Indien) og viser, at vi vægter individets frihed, også kinesernes, højere end billige tv-apparater og plastikdimser fra Wish.

Dette indlæg til Indblik.net er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?