Tak, sygeplejersker: Strejke fører til, at patienter må ligge på gangene og ikke kan komme hjem

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

I Aalborg er der 33 patienter som ikke kan komme hjem, grundet sygeplejerskestrejken.

Af Jeppe Caspersen, jeppe@indblik.dk

Sådan fortæller statsmediet DR.

På trods af, at strejken ellers er blevet beskrevet som om, den ikke for alvor presser det danske sundhedssystem, kan man nu flere steder i landet mærke konsekvenserne deraf.

– Jeg har ligget her i tre dages tid, og jeg kan godt mærke at sygeplejerskerne er pressede, siger Kate Frederiksen, der har fået plads på gangen på Aalborg Universitetshospital.

Og Kate er langt fra den eneste, der har fået plads på hospitalsgangen.

Aalborg Universitetshospital har nemlig en belægningsprocent på 110, hvilket resulterer i, at nogle af hospitalets patienter får plads på gangen, da der ikke er stuer nok til dem.

Dette er endda på trods af, at sygeplejerskerne på hospitalet ikke er udtaget til strejke, men det er sygeplejersker i Aalborg Kommune.

Det betyder, at de patienter der er færdigbehandlet på selve hospitalet, men har brug for yderligere behandling i hjemme – hvilket typisk er ældre borgere – ikke kan udskrives, da sygeplejersker i eksempelvis hjemmeplejen strejker.

Aalborg Universitetshospital udskriver normalt mellem 20 og 40 borgere til Aalborg Kommune dagligt, men det er ikke muligt under strejken.

[adning id="17957"]

Fik du læst?