Thulesen Dahl: Støjberg er velkommen i DF

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kristian Thulesen Dahl er hurtig til at invitere Inger Støjberg inden for i varmen hos Dansk Folkeparti.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
– Inger melder sig ud af Venstre. Hun er velkommen i DF.
Sådan lyder den klare udmelding fra Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl i et Facebook-opslag blot få minutter efter, at Inger Støjberg har meldt ud, at hun forlader Venstre.
– Inger Støjberg har nu meldt sig ud af Venstre. Partiet hun ellers har været født ind i. Det har helt sikkert ikke været nogen nem beslutning. Men omvendt har partiets støtte til Rigsretssagen ikke givet hende noget reelt valg, uddyber DF-formanden.
Kristian Thulesen Dahl og resten af Dansk Folkeparti har i de forgangne måneder bejlet til den tidligere udlændinge- og integrationsminister, mens bruddet med Venstre syntes at komme stadigt nærmere.
Nu er Thulesen Dahl klar til at byde Støjberg velkommen med en varm ros af hendes politiske virke.
– Jeg kender Inger som en stærk politiker. Med hjertet det rette sted. Hun kæmper for Danmark og de danske værdier – og hun har aldrig ladet sig kue i den kamp, skriver han og fortsætter:
– Vi har gennem årene haft et rigtigt godt samarbejde og jeg ønsker Inger alt det bedste i fremtiden. Både med Rigsretssagen – men også med at finde stedet for at fortsætte det politiske arbejde.
– Det er heldigvis tydeligt, at Inger slet ikke er færdig med det endnu!
Selvom Inger Støjberg har meldt sig ud af Venstre, har hun endnu ikke løftet sløret for, om hun skifter til et andet parti. Derfor er hun foreløbigt løsgænger i Folketinget.
Nye Borgerlige og partiets formand Pernille Vermund har også bejlet til Støjberg gennem de sidste par måneder, og derfor vil Thulesen Dahl blive mødt med hård konkurrence i kampen om at lokke Støjberg ind i folden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?