Tidligere partimedlem: LA har solgt ud af sine liberale principper under coronakrisen

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Indtil sidste forår var jeg medlem af Liberal Alliance. Det er jeg ikke længere, skriver Erik Haalo Hamre i dette debatindlæg.

Af Erik Haalo Hamre, selvstændig, tidligere medlem af Liberal Alliance

Jeg meldte mig ud af Liberal Alliance i maj 2020, da det gik op for mig at partiet havde besluttet at stille sig på coronahysterikernes side og tilsidesætte alle de liberale principper, som partiet blev født for at fremme.

Jeg vil heller ikke stemme på LA ved næste valg og ifølge meningsmålingerne er jeg ikke alene. 

Trods en stor indsats fra formand Alex Vanopslagh, der helt berettiget, har fået stor ros for sine politiske udmeldinger og visioner, så udebliver fremgangen i meningsmålingerne.

Partiet er stadig faretruende tæt på spærregrænsen, mens Nye Borgerlige, der har en tilsvarende liberalistisk økonomisk politik, stormer frem.

Hvorfor?

Mit gæt er at det skyldes LA’s følgagtige og illiberale covid-politik.

Liberal Alliance har, indtil for helt nyligt, overvejende bakket op om Mette Frederiksens og Barbara Bertelsens overforsigtige “zero covid”-inspirerede strategi.

En kæmpe fejl, hvis du spørger mig.

I direkte modsætning står Nye Borgerlige, der som Folketingets eneste modstander af coronapas, har 5 gange flere vælgere i sidste meningsmåling.

Kan det tænkes at liberale, selvstændige mennesker, dem jeg dagligt ser brokke sig på LinkedIn, simpelthen ikke ønsker en autoritær covid-politik, baseret på Barbara Bertelsens mavefornemmelser?

Det er simpelthen ikke muligt for mig at se hvordan det at være liberal skal være foreneligt med at leve et år under Mette Frederiksens enerådige, frihedsindskrænkende regime, mens vi kan se over broen til Sverige, der stadig står og lever – også uden mundbind og nedlukning.

Jeg nægter at tro at liberale mennesker, er villige til at sælge alle deres principper for en forbigående pandemi.

Det kan jo være jeg tager fejl, men hvorfor går vælgerne ikke tilbage til Liberal Alliance?

Vi har jo for længst glemt deres klatren op i træet. Old news. 

Hvorfor stormer coronapas-modstanderne Nye Borgerlige frem? Har I egentlig tjekket hvor jeres vælgere er forsvundet hen, LA?

Alex Vanopslagh, jeg tror du ved dette, men det er mens slaget står, at du skal melde dig på banen.
Det er for sent at tale Mette-magten imod, når rigsretssagen begynder. 

Det er nu, det gælder.

Dette indlæg til Indblik.dk er skrevet af en ekstern skribent og repræsenterer dennes egne holdninger. Har du selv noget på hjerte? Send os et debatindlæg her.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?