Tusinder af mails afslører: USA’s coronageneral løj under ed og dækkede over laboratorie-teori

Foto: Noel St. John/Medill Reports

USA’s svar på Søren Brostrøm, Anthony Fauci, er af mange amerikanere længe blevet hyldet for sin rolle i USA’s coronahåndtering. Men nu er glansbilledet begyndt at krakelere.

Af Philip Friis, philip@indblik.dk

Især demokraterne har været glade for Faucis håndtering, idet han gik imod den daværende republikanske præsident Donald Trumps udsagn om, at coronavirussen muligvis skulle stamme fra et laboratorie.

Derudover har Fauci været stor tilhænger af maskepåbuddet, som kun mødte modstand fra dele af den republikanske fløj.

Men set i lyset af mere end 3.200 siders e-mails, som Buzzfeed News har opnået adgang til på baggrund et søgsmål gennem Freedom of Information Act, rettes der nu en alvorlig kritik mod Fauci.

Det er både spørgsmålet om coronavirussens oprindelse såvel som maskernes egentlige effekt, der bliver omtalt i de lækkede mails, og nogle mener, at de skaber belæg for at påstå, Fauci har løjet under ed.

Forskere fortalte Fauci, corona kan stamme fra et laboratorie – han ignorerede dem

Blandt andet viser de nye mails for det første, at Fauci fik at vide af en videnskabsmand fra det nationale sundhedsinstitut i USA, at det så ud som om, coronavirus muligvis kunne være menneskeskabt.

Allerede tilbage den 31. januar 2020 skriver videnskabsmanden Kristian Andersen til Anthony Fauci med sin bekymring:

– På et fylogenetisk træ ser virussen helt normal ud. (…) De usædvanlige træk ved virussen udgør en rigtig lille del af genomet (<0,1%), så man skal se rigtig nøje efter på alle sekvenserne for at se, nogle af funktionerne potentielt ser manipulerede ud.

Men alligevel fortalte Fauci journalister noget helt andet, idet han fuldstændig afkræftede muligheden for, at coronavirus var et laboratorielæk. Hvilket han blandt andet gjorde under et interview ved det Hvide Hus den 18. april 2020.

Medierne kørte herefter videre med denne udtalelse, og publicerede den som værende en afkræftelse af ”konspirationsteorien” omkring, at coronavirus skulle være kreeret i et laboratorie.

Nu viser det sig, at Fauci allerede tre måneder forinden fik at vide, der intet grundlag for en afkræftelse var – tværtimod.

Fauci vidste, at masker ikke virker, men alligevel blev der indført strengt maskepåbud

De nye mails viser også, at Fauci til at starte med var modstander af masker, og at han i starten udtalte til flere forskellige medier, at masker ikke var nødvendige og ikke beskyttede mennesker.

Derved sagde Fauci også, at et maskepåbud derfor ikke var en nødvendighed, men alligevel blev det til virkelighed senere.

Fauci svarede til et spørgsmål den 5. februar 2020, at ”masker i virkeligheden er for smittede mennesker for at forhindre dem i at sprede smitten til mennesker der ikke er smittede”.

Så Fauci vidste, at masker ikke virkede, men på trods af dette blev et maskepåbud indført i USA.

Fauci lyver under ed

Dernæst er der anklagerne om, at Fauci løj under ed.

I en af de nyopdagede mails har Fauci tilføjet en vedhæftning, der hedder ”Baric, Shi et al – SARS Gain of Function”, hvorved der kan udledes, at forskeren Ralph Baric forsker i blandt andet såkaldt gain of function research og smitsomme virusser.

Baric har derudover arbejdet med den kvindelige forsker, Shi Zhengli, som også kaldes ”Bat Lady”, fordi hun manipulerer coronaviruser, der inficerer flagermus.

Men under en høring i senatet adspørger den republikanske senator Rand Paul Fauci, om Baric udfører gain of function research, hvortil Fauci svarer:

– Dr. Baric udfører ikke gain of function research.

USA’s coronageneral: Fra helt til skurk  

De mange nye anklager har for alvor fået republikanerne til at stille spørgsmål til Faucis evner som USA’s ”coronageneral”, men den amerikanske præsident Joe Biden siger, at han stadig har tiltro til Fauci.

Fauci havde derudover en bog på vej, der var sat til at udkomme den 2. november i år af National Geographic Books, men som allerede nu kunne forudbestilles.

Dette er dog ikke længere tilfældet, og forlaget udtaler, at Fauci ikke vil modtage nogle royalties.

Kunne du lide artiklen her?

Så bliv medlem af Indblik for kun 49 kroner om måneden, støt vores arbejde og få adgang til vores medlemsfordele. Vores medlemmer får bl.a. direkte adgang til at komme med idéer til historier.

Bliv medlem her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?