Tusinder har skrevet under: Borgerforslag vil stille Mette Frederiksen for en rigsret

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Et populært borgerforslag vil have statsminister Mette Frederiksen stillet for en rigsret.
Af Claes Theilgaard, claes@indblik.net
Sidste uge blev det afgjort, at den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal stilles for en rigsret pga. sin ulovlige ordre om at adskille asylpar, hvor den ene part var mindreårig.
Spørger man Bente Dahl Pedersen fra Skive, er Støjberg dog ikke den eneste politiker, der hører til foran en rigsret. Hun har nemlig sammen med tre medstillere lavet et borgerforslag, der kræver landets socialdemokratiske statsminister Mette Frederiksen stillet for en rigsret.
Foreløbigt har forslaget mødt overvældende støtte, og i skrivende stund er der næsten 20.000, der har skrevet under på blot 10 dage.
– Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til aflive sunde og raske mink inkl. avlsdyr, skriver forslagsstillerne i borgerforslaget med reference til den meget omtalte minkskandale fra sidste år, hvor Mette Frederiksen udstedte en ulovlig ordre om at aflive alle danske mink.
En ordre, der siden er blevet kaldt et grundlovsbrud af flere juridiske eksperter, og som bl.a.  har fået juraprofessor Frederik Waage til at konkludere, at der er grundlag for en rigsretssag mod Mette Frederiksen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=YOzRSPZgess&ab_channel=Indblik” title=”Bør Mette Frederiksen stilles for en rigsret? | Indblik Live m/ Frederik Waage”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Borgerforslaget har indtil den 7. juli i år til at samle 50.000 underskrifter. Sker det, vil forslaget blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget, behandlet og stemt om.
Det er en politisk beslutning, om der skal rejses en rigsretssag mod Mette Frederiksen, og skulle borgerforslaget blive taget op i Folketinget, vil det derfor kræve et flertal. Et sådant flertal er der ikke i øjeblikket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Se hvad vores læsere mener
Tema: Bøger til ferien
[adning id="17957"]

Fik du læst?