Tysk mand kaldte politiker en “pik” på Twitter – så stormede politiet ind i hans hjem

Foto: Shutterstock

“Det er latterligt”, fortæller professor.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk 

For en uges tid siden fik en tysk mand fra Hamborg uventet besøg af seks betjente, der ransagede hans lejlighed. 

Ifølge anklagemyndigheden i Hamborg fandt ransagningen sted, fordi manden, der på Twitter kalder sig for “ZooStPauli”, tre måneder forinden havde kaldt Hamborgs indenrigs- og sportsminister et skældsord, hvor han refererede til det mandlige kønsorgan i en kommentarsektion på Twitter

Det skriver The Washington Post.

– Mit hus blev ransaget kl. 6:00 i morges. Seks betjente i lejligheden, sådan skrev manden på Twitter lidt under to timer efter ransagningen den 8. september. 

– Er I klar over, at der bor to små børn i husstanden? Godmorgen Tyskland, afsluttede han sit opslag. 

Politiet i Hamborg bekræfter over for avisen, at de har ransaget en lejlighed, som tilhører en mand, der på Twitter hedder “ZooStPauli”.

Endvidere har Hamborgs anklagemyndighed bekræftet, at man efterforsker en person grundet et online “insult” (fornærmelse).

Professor kritiserer politiets ageren

Jeanette Hofmann, der er professor og forskningsdirektør på Humboldt Institute for Internet and Society, finder episoden yderst grinagtig. 

– Mange mennesker opfattede, hvad denne person skrev som fuldstændig harmløst – i forhold til hvad du finder på internettet og alle dødstruslerne, især mod minoriteter og kvinder, siger hun.

Da episoden først kom i medierne skabte det stor opstandelse på de sociale medier, navnligt Twitter. Mange tyskere var enige med Hofmann og fandt episoden latterlig. 

Det markerede de bl.a. ved at bruge hashtagget “Pimmelgate” (pimmel betyder pik på tysk, red.), som, dagen efter episoden fandt sted, var øverst på “Trending” i Tyskland.

[adning id="17957"]

Fik du læst?